Saját KB bal
Saját KB jobb

Mikor érdemes elgondolkodni a munkahelyváltáson?

A munkahelyváltás nehéz döntés, melyet jellemzően komoly dilemma előz meg. A változásokat sokan nem szeretik, így nem könnyű a váltás mellett dönteni. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor jobb kockáztatni és más munkahely után nézni.

Túlzott stressz

A stresszt nem mindenki viseli jól. Azonban, ha a stressz a munkaidőn kívül is folyamatosan jelen van, és a munkavállaló nem képes a munkahelyen hagyni a munkáját, akkor érdemes elgondolkodni, hogy talán ideje váltani.

Akár a munkahelyi légkör mérgező, akár a túlzott munkaterhelés meríti le az embert, ha vasárnap már gyomorgörcs formájában mutatkozik meg az idegeskedés, az komoly figyelmeztető jel. Sokan az állandó stresszt nem veszik kellőképpen komolyan, holott idővel különféle testi panaszokat, betegségeket okozhat..

Site tekintetében a Budapestállás lesz az az oldal, ami rengeteg állást kínál a munkakeresőknek, így ha eljött a váltás ideje, akkor célszerű ott körülnézni.

Elviselhetetlen munkahelyi környezet

Habár az előző pontban már szóba került a toxikus munkahelyi környezet, érdemes ezt egy kicsit jobban kifejteni. Gyakran a főnökkel való rossz viszony hatására válik egy munkahely pokolivá. Van, hogy emberileg nem fér meg egymás mellett a munkáltató és a munkavállaló, de akár szakmai ellentétek is állhatnak a háttérben.

A másik ok, ami miatt egy munkahely mérgezővé válhat, az a kollégák viselkedése, illetve a munkához való hozzáállásuk. Ha nem megy a többiekkel való kommunikáció, rosszindulatúak vagy bármilyen okból kifolyólag megnehezítik a munkavégzést, akkor érdemes elgondolkodni a munkahelyváltáson. Hosszú távon ugyanis nagyon nehéz elviselni a kiközösítést és a gorombaságot. 

Veszélyben a testi épség

Sajnos naivitás volna azt gondolni, hogy minden munkahelyen kellőképp komolyan veszik a munkavédelmet. Ha a munkavállaló nem kap kellő oktatást egyes munkagépek kezelése kapcsán, vagy nem bocsátanak a rendelkezésére a munkavégzéshez szükséges védőfelszerelést, akkor az könnyen veszélyeztetheti az egészségét. Jobb nem megkockáztatni egy balesetet és az ezzel járó jövedelemkiesést.

Hiányoznak a szakmai kihívások

Van, amikor az jelenti a problémát, hogy a munkát már rutinból megoldja a munkavállaló, és nem talál kihívást a munkájában. Ha nincs feljebblépési lehetőség, viszont a munkavállaló erre vágyna, akkor is érdemes lehet váltani. Hosszú távon hiánya könnyen kiégéshez vezethet. Jobb ezt nem megvárni, és inkább mielőbb váltani.

Nem azt kapja a munkavállaló, amire számított

Nem arra gondolunk, hogy milyen ábrándokkal rendelkezett előzetesen a dolgozó, hanem, hogy nem teljesülnek a belépéskor a munkaszerződésben foglalt feltételek. Ha minden hónapban szólni kell, hogy utalják ki a fizetést, mert az késik, nem fizetik ki a túlórákat vagy bármilyen törvényellenes dolgot tapasztal a munkavállaló, akkor nem feltétlenül jó döntés a maradás.

Megannyi ok van, ami miatt váltani kényszerülhet a munkavállaló. A jó hír azonban, hogy a Budapestállás portálon számtalan új lehetőség vár mindenkire!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...