Saját KB bal
Saját KB jobb

Ezért éri meg ma is az építőiparban állást vállalni

Társadalmunk alapvetően az elöregedők táborát erősíti. Ez az építőipart is érinti, ahonnan évente közel 20-25.000 szakembert nyugdíjaznak. Az ő pótlásuk azonban korántsem egy gyors folyamat, így akik építőipari pályára lépnek, egy biztos szakmát választanak. Ez azonban nem az egyetlen érv a szektor mellett!

Helyi érték: építőipari állások országszerte

Megannyi foglalkozás “átka”, hogy a munkahelyünk igen távol eshet az otthonunktól. Így elkerülhetetlenné válik az ingázás, esetenként a hetekig tartó távollét. Építkezések azonban gyakorlatilag mindenhol vannak. Így ha egy olyan területen élünk – például Győrben -, ahol több építőipari cég is megél egymás mellett, szinte biztos, hogy helyben is találunk majd munkát. Itt talál építőipari munkákat Győrben!

Fejlődés és innováció: állások, melyekben nehéz unatkozni 

A közhiedelemmel ellentétben az építőipar sem csak a téglák egymásra pakolásából, a nyers, kézi erő alkalmazásából áll. A műszaki tervezés és kivitelezés, a folyamatok összehangolása, a modern technológiák ismerete és alkalmazása szintén nagy hangsúlyt kap a munkálatoknál. Ha olyan munkára vágyunk, ahol újabbnál újabb gépekkel és módszerekkel dolgozhatunk, az alábbi állások lehetnek a nekünk valók:

1. Látványtervező

Ha mindig is érdekelt minket a belsőépítészet, és a tervezőprogramok megtanulásától sem idegenkedünk, egy tervezői munkában megélhetjük a szakmai kiteljesedést. Ehhez a munkához egy főiskolai diplomára, kreativitásra és önállóságra lesz szükségünk.

2. Épületkarbantartó

Az adott gyár minden egyes gépészeti berendezését, tűzvédelmi és egyéb eszközét és nyílászáróját ismeri az épület karbantartója. Tudása ezért róluk mindig naprakész, bármilyen felmerülő helyzetre képes gyorsan, szakszerűen reagálni. Ha úgy érezzük, ezek a képességek mind bennünk vannak, valószínű, hogy testhezállónak éreznénk a karbantartói munkakört.

3. Geodéta

Hazánkban az egyik legnépszerűbb építőipari munkakör, melyben a meglévő közműhálózat felmérését és feltérképezését végezhetjük el – természetesen a legkorszerűbb technológiákkal. A földmérő térinformatikai, geodéziai és szerkesztési munkálatokat egyaránt végez, miközben a felmért objektumokat fényképesen is dokumentálja.

4. Műszaki rajzoló-szerkesztő

Egy, akár otthonról is végezhető alkotómunkáról beszélünk, melyhez szintén tervezői programokra, egyetemi vagy technikumi végzettségre lesz szükségünk. Ám előnyünkre válik az is, ha ismerjük az angol vagy a német nyelvet, és rendelkezünk jogosítvánnyal.

A türelem nem csak rózsákat terem!

A munkakeresés nem mindig egy gyors folyamat. Szerencsés esetekben akár azonnal megtalálhatjuk, amit keresünk. Máskor azonban előfordulhat, hogy várnunk kell egy keveset a tökéletes állásajánlatra. Ne csüggedjünk ekkor sem: a várakozási időt is felhasználhatjuk arra, hogy bővítsük tudásunkat a megfelelő szaklapok, könyvek elolvasásával.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...