Saját KB bal
Saját KB jobb

Hozd ki belőle a legtöbbet, így rendezd be a nappalit!

A nappali az otthonok központi, leginkább közszemlére tett része, a hely, ahol a belépő vendégeket üdvözöljük, hellyel kínáljuk, vagy ahol a családi, baráti társaságot vendégül látjuk.

A nappali többféle funkciót is ellát, adott esetben a társasági élet központja lehet, illetve a család számára egy pihenésre alkalmas, akár étkezővel egybekötött hely, ezért úgy kell megtervezni, berendezni, hogy mindezeket kiszolgálja. A nappali tükrözi leginkább az ízlésünket, ennek a helyiségnek a stílusa a legmeghatározóbb az otthon többi része számára. A színek, az anyagok, a bútorok mind sokat elárulnak rólunk, így körültekintően fogjunk neki a kialakításának. 

Milyen legyen egy stílusos nappali?

A Dublino Home nappali berendezései között szinte minden stílusnak megfelelő bútordarabot megtalálsz a szőnyegektől kezdve a dohányzóasztalokon, foteleken át a könyvespolcokig és a ma ismét divatos lábtartókig. Követhetjük a legújabb trendeket vagy maradhatunk a klasszikus stílusnál, ragaszkodhatunk a meglévő bútorainkhoz, de újakat is vásárolhatunk, elképzeléseinknek csak a költségvetésünk szabhat határt. 

A színek meghatározóak nemcsak a stílus, hanem a hangulat szempontjából is, így érdemes átgondolni, mit is szeretnénk kifejezni velük, mennyire szeretnénk kihangsúlyozni velük az egyes funkciókat. Választanunk kell, hogy a falakat vagy a padlót szeretnénk-e kiemelni. A nappali meghatározó eleme a világítás, ne becsüld alá ennek fontosságát! 

Milyen funkció kerül egy nappaliba?

Szokásaink, igényeink döntik el, hogy mi kerüljön a nappaliba. Az étkező, tudatosan vagy hely hiányában gyakran kiszorul a konyhából és a nappaliban kap helyet, ennek hangsúlyozására, elkülönítésére elég lehet egy szőnyeg vagy egy burkolatváltás, de a garnitúra stílusa nem árt, ha illeszkedik a nappali más berendezéseihez. 

A pihenésre, kikapcsolódásra szánt terület berendezését a szokásaink alakítják, vannak, akik egy nagy kanapét állítanak a középpontba, mások a meghittebb zugokat szeretik különálló fotelekkel, lábtartókkal. A változatos méretű, stílusú és alakú puffok, lábtartók és ottománok kényelmes és praktikus kiegészítői lehetnek a nappaliknak, akár hangsúlyos dizájnelemek is.

Sok lakásban a nappaliban kapnak helyet a könyvespolcok, érdemes mellettük egy olvasósarkot is kialakítani fotellel, asztalkával, lábtartóval és megfelelő helyi világítással. 

De tároló megoldásokra is szükség lehet akár az étkezéshez kapcsolódóan is. 

Szabd személyre a nappalit!

A nappalinak otthonosságot, barátságosságot kell sugároznia, de ez lehet az a hely is, ahová egy cseppnyi luxust is becsepészhetsz valamilyen bútordarab, vagy akár egy festmény vagy plasztikus műalkotás formájában. 

A nappali nem egy díszlet, hanem a család életének szerves része, egy élő és folyton változó, de legalábbis megújulásra képes helyisége a lakásnak, ami sokat elárul rólunk a hozzánk betoppanóknak. Alakítsd ízlésed, elképzeléseid szerint, adj stílust a kisebb vagy nagyobb bútorokkal, és a kényelemről se feledkezz meg!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...