Mi az a biofilm terápia, mikor javasolt?

Napjainkban a megelőzés életünk minden területén nagyobb hangsúlyt kap, nincs ez másképp a fogaink egészségének megőrzése terén sem. Egyre többen nyitottak egy olyan lehetőségre, amely nem csupán időszakosan segít megszabadulni a fogkövektől, hanem általa a kialakulásuk is megoldható.

Mikor ajánlott a biofilm terápia?

A Budapest Dental Guided biofilm terápiája nem csupán a fogínypanaszokkal küzdők számára jelenthet opciót, hanem a fogbeültetés, fogpótlás, valamint a fogszabályozás kiegészítő kezeléseként is. Így mindazoknak kínál modern megoldást, akiknek legfőbb célja, hogy egy életen át megőrizzék egészséges fogaikat, valamint hosszabb élettartamot biztosítsanak implantátumaiknak.

A páciensek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a Less PAIN technológia révén egy kíméletes opció adott a fogkőeltávolításhoz. A klasszikus ultrahangos kezelésekhez viszonyítva kényelmesebb és gyorsabb.

De mit is jelent a biofilm? A fog felszínén jelenlévő, tartósan megtapadó filmréteg, amelyben megtalálhatók különféle baktériumok. Ez a biofilm egyaránt megtapadhat implantátumon, fogpótláson is. Ideális szájhigiéniás állapot esetén általában nem okoz panaszt, azonban felborult egyensúlynál fogínygyulladás, fogszuvasodás is kialakulhat.

A legnagyobb probléma pedig, hogy az íny alatt lévő szervült biofilm réteg nem észlelhető, mint a fogakon lerakódott fogkő. A “láthatatlan” réteg akár súlyosabb szövődményeket is okozhat, mint például a fogágy szövetek pusztulása.

A dentális biofilm eltávolításának előnyei

Az íny alatti területen nem fejti ki hatását a szájvíz sem, vagyis a megtapadt biofilmben könnyen elszaporodnak a baktériumok, amelyek kolóniákba szerveződnek, s ezekre a mélyebb rétegekben megbújó telepekre bizony nem hat a szájvíz sem.

A kórokozók a toxintermelés révén gyulladást válthatnak ki, de szerepük lehet a fogágypusztulásban is. Eközben fogínytasakok is megjelenhetnek, amely még tovább súlyosbíthatja az állapotot.

A legtöbben bízunk abban, hogy létezik fájdalommentes kezelés, különösen ha fogainkról és ínyünkről van szó. Az EMS cég által fejlesztett Less PAIN ultrahangos készülék egy sokkal gyorsabb és kevesebb fájdalommal járó beavatkozást kínál, de nem kizárt a teljesen fájdalommentes kezelés sem.

A kényelem ötvözhető a hatékonysággal, ez pedig igen vonzóvá teszi a kezelést a tudatos fog- és szájápolást preferálók körében.

Egészséges íny, ép fogak egy életen keresztül?

A Budapest Dental fogászaton elérhető Guided Biofilm Therapy népszerűségének oka, hogy magas nyomású levegő, víz és más-más összetételű anyagszemcsék keverékének alkalmazásával nagyon szép eredmény jön létre. A korszerű technológia, amely tudományosan megalapozott modern lehetőséget kínál az egészséges fogak megőrzéséhez, illetve az implantátumok minél hosszabb élettartamának biztosítására.

A fájdalommentes, kényelmes kezelési mód új utat nyit meg a fogínyterápiában.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...