Saját KB bal
Saját KB jobb

Kiknek érdemes irodai munkát vállalni?

Ha állást szeretnénk váltani, akkor számtalan lehetőség közül választhatunk, hiszen mindig vannak újabb és újabb megüresedett pozíciók, amikre jelentkezhetünk. Különösen igaz ez az adminisztráció területére, amin belül többféle munkakört is betölthetünk.

Többek között például vezetői asszisztensként, részmunkaidős adminisztrátorként és irodai kisegítőként is vállalhatunk munkát. A sor természetesen itt még nem ér véget, a többi lehetőséget a https://salgotarjanallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka oldalon láthatjuk. 

Ezekre a pozíciókra sokan jelentkeznek, hiszen általában elég, ha ismerjük a szövegszerkesztő programokat, felhasználói szinten tudjuk kezelni a számítógépet és barátságos személyiséggel rendelkezünk. A valóság azonban az, hogy az irodai munka nem mindenkinek való. 

Akiknek nem gond, ha monoton munkát kell végezniük

A különböző irodai munkák elvégzésére általában azok az emberek a legalkalmasabbak, akik jól bírják a monoton feladatokat. Az olyan munkák ugyanis, mint amilyen például a hívások elintézése, a levelek írása, nyomtatása, borítékolása, a postára járás, a tárgyalások szervezése vagy esetleg az írószerrendelés, újra és újra napirendre kerülnek. Ha valaki hamar besokall attól, hogy mindig ugyanazt kell csinálnia, jobb, ha inkább nem gondolkodik ilyen munkakörökben. 

Akik szeretnek irodai környezetben dolgozni

Ritkán fordul elő, hogy egy adminisztrátornak vagy egy asszisztensnek el kell hagynia az irodát, legfeljebb csak akkor, ha iratokat kell vinnie valahova, vagy fel kell adnia a postán a kézbesítendő leveleket. Minden más feladatát házon belül kell megoldania, ami azt jelenti, hogy a munkaidejének nagy részét egy helyben tölti.

Ezt is érdemes szem előtt tartani, mielőtt irodai munkára jelentkezünk, ha ugyanis valaki nem tud hosszasan megülni egy helyben, akkor érdemes feltennie magának a kérdést, hogy biztos jó területen keresgél-e.

Akik nem szeretik a fizikai erőfeszítést igénylő munkaköröket

Sokan vannak, akik nem tudják elképzelni, hogy fizikai munkát igénylő pozíciókban dolgozzanak, mert például nincs meg hozzá a kellő fizikumuk, vagy egyszerűen csak inkább szellemi munkával szeretnék megkeresni a kenyérre valót. Számukra ideális lehet egy irodai munka.

Akiknek nincs ellenükre, hogy valaki keze alá dolgozzanak

Ha irodai környezetben dolgozunk, akkor általában valakinek a személyi asszisztensei leszünk, vagy valakinek az adminisztratív feladatait látjuk el. Tehát segédkezünk abban, hogy az illető gördülékenyebben tudjon dolgozni. Amennyiben tehát ilyen pozícióban szeretnénk elhelyezkedni, akkor számolnunk kell azzal, hogy lesz valaki, aki pontról pontra megmondja, hogy mit csináljunk, mikor, illetve hogyan csináljuk. 

Mielőtt tehát jelentkeznénk asszisztensnek, adatrögzítőnek vagy adminisztrátornak, mindenképpen érdemes átgondolnunk, hogy ezek a munkakörök biztosan nekünk valók-e, helyt tudunk-e állni bennük, és ami legalább ennyire fontos: tudnánk-e szívvel-lélekkel csinálni őket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...