Saját KB bal
Saját KB jobb

Tippek a nyári diákmunka megtalálásához

Sok diák keres munkalehetőséget a nyárra, mivel szeretnék a szünidőt hasznosan tölteni, és olyan tapasztalatokat szerezni, amelyek később jelentős előnyt jelenthetnek a számukra, ha például egy ösztöndíjra pályáznak. Arról nem is beszélve, hogy nagy segítséget jelenthet a tanulmányok és a napi kiadások fedezésében is.

Bár rengeteg ilyen pozíciót hirdető állásajánlat található a Szombathelyállás https://szombathelyallas.hu/allasok/diakmunka aloldalán és az egyéb állásportálokon, de néha kihívást jelenthet megtalálni ezek közül azt az egyet, amely a számunkra legmegfelelőbb.

Hogyan találhatunk rá a megfelelő diákmunkára?

Először is arra van szükség, hogy átgondoljuk, milyen típusú munkát szeretnénk végezni. Megpróbálhatunk például egy pozíciót találni azon a területen, amelyen az iskola elvégzése után szeretnénk elhelyezkedni. De az is egy opció lehet, hogy a kényelem kedvéért olyan állást keresünk, amely helyben elérhető, vagy egy olyat, amely illeszkedik a személyes hobbijainkhoz.

Frissítsük az önéletrajzunkat!

Miután sikerült eldönteni, hogy milyen típusú munkát szeretnénk végezni, frissítsük az önéletrajzunkat, hogy az aktuális információkat tartalmazza a végzettségünkről, a készségeinkről és a korábbi munkatapasztalatainkról – beleértve az iskolai tanulmányaink során szerzett szakmai gyakorlatokat is. 

Ezek közül azonban fontos, hogy csak azokat tüntessük fel, amelyek relevánsak a megpályázni kívánt álláshoz. Ha például tengertudományi szakon tanulunk, és abban reménykedünk, hogy helyet kapunk a helyi állatkert akvárium részénél, akkor mindenképpen emeljük ki a tanulmányaink során szerzett kompetenciákat!

Kezdjük el korán a keresést!

Mivel a fizetett szakmai gyakorlatok és az egyéb diákmunkák rendkívül kelendők, ezért fontos, hogy minél korábban elkezdjük a keresést. Ellenkező esetben ugyanis csak nagyon korlátozott kínálatból válogathatunk. 

Vegyük fel a kapcsolatot a korábbi munkáltatókkal!

Ha korábban dolgoztunk már diákmunkásként, és tetszett is a dolog, akkor érdemes lehet felvenni a kapcsolatot a korábbi munkaadóinkkal is, hátha felvesznek minket ismét a nyárra. Abban az esetben pedig, ha idén nem keresnek segítséget, akkor is profitálhatunk ebből a kapcsolatfelvételből, hiszen ha jól dolgoztunk, akkor kérhetünk tőlük referenciát, amit az előnyünkre fordíthatunk a jelentkezés során.

Végül pedig izzítsuk be a kapcsolati hálónkat!

Beszéljünk a professzorainkkal, a tanácsadónkkal vagy a szüleinkkel, és közöljük velük, hogy nyári munkát keresünk! Ez ugyanis több okból is előnyös lehet. Egyrészt elláthatnak minket hasznos tanácsokkal az álláskereséssel kapcsolatban. Másrészt pedig beajánlhatnak minket azoknál a kollégáknál vagy ismerősöknél, akik az általunk megcélzott szakterületen tevékenykednek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...