Saját KB bal
Saját KB jobb

Újszülött a családban – Mi az, amit feltétlenül szükséges beszereznünk?

A gyerek születése mindig egy csoda, egy új élet kezdete mindannyiunkat elkápráztat, de ha az első gyermekünk születik meg, előfordulhat, hogy nem tudjuk, mire van szüksége. Szerencsére a védőnők sokat segíthetnek, de akár kisgyerekes ismerőseinktől is szerezhetünk információkat. Tapasztalatlanságunk így tehát nem jelenthet hátrányt a babára nézve, a következő gyermekünk születésénél pedig már mi is adhatunk tanácsokat másoknak. 

Irány a bababolt!

A legfontosabb a kicsi egészséges fejlődésének biztosítása, ennek érdekében célszerű a minőségi termékek használata. Van néhány alapdolog, amit feltétlenül be kell szereznünk, aztán majd menet közben kiegészíthetjük további felszerelésekkel, holmikkal a készletet. Ahogy nő a pici, úgyis folyamatosan változnak majd az igények.

A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt higiéniai termékeinek kínálatában megtaláljuk mindazokat a készítményeket, amelyekre a baba születése után szükségünk lesz. A kicsik tevékenysége kezdetben még főleg alvásból és evésből áll, ezt egészíti ki az esti fürdetés. Ezekhez kell biztosítanunk a megfelelő eszközöket, kellékeket.

A pelenka, a popsitörlő és a popsikrém

A pelenka, a popsitörlő és a popsikrém jelentik eleinte a hármasát a legfontosabb kiegészítőknek. Ezekből sohasem elég, mindig tartsunk otthon bőségesen elegendőt mindegyikből. A pelenka esetében fontos a méret, ha már kinőtte a gyermek, lényeges a váltás, hiszen neki is kényelmetlen lesz, ha túl szoros, nekünk pedig sok kellemetlenséget okozhatnak a kisebb-nagyobb “balesetek”. 

A popsitörlőnek később is hasznát vesszük majd a játszótéren, ha majd a baba nagyobb lesz, egy ideig biztosan az egyik legjobb barátaink közé fog tartozni. Használhatunk gyógyszertári popsikrémet is, amit a gyerekorvos ír fel, de mellette vagy helyette beszerezhetünk az üzletből is. Rengeteg különféle babaápolási termék között válogathatunk, találjuk meg azt, ami a gyermekünk számára a legmegfelelőbb!

Az esti fürdetés

Az egyik legmeghittebb tevékenység az újdonsült szülők és a baba közös életében az esti fürdetés, melyhez nem árt időben beszerezni a kiegészítőket. Szükségünk lesz egy babakádra, ha nincs biztonságos hely a tárolásra, akkor egy állványra is, amiben kényelmesen fürdethetünk. 

Ha a kád alját kibéleljük, sokkal egyszerűbben és könnyedebben tudjuk megmosdatni a kicsit. Egy erre a célra létrehozott szivacs remek szolgálatot tehet, amivel még biztonságosabbá és komfortosabbá tehetjük a fürdőzést a baba számára. 

Szerezzünk be sok textilpelenkát és néhány kifogót is, amivel gyorsan megtörölhetjük a pici vizes testét. Ezeknek az anyaga jó minőségű nedvszívó pamut legyen, ami nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagot és gyengéd a babák érzékeny bőréhez. 

A ruhák

Mivel a kicsik folyamatosan és gyorsan nőnek, nem kell, hogy halomban álljanak a ruhák, úgyis állandóan cserélni kell ezeket a méretnek megfelelően. Legyen annyi, amennyire mindenképpen szükség van, ami két mosás között elegendő, de vegyük figyelembe, hogy egy nap több váltásra is szükség lehet.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...