Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden, amit a napelemes reflektorokról tudni érdemes

Napelemes reflektorokkal világítani a lehető legtakarékosabb megoldás lehet a számodra is. Nem kell hozzá más, mint az elhatározás, napelemes reflektorok és napsütés, ami a paneleket éri – és már kezdődhet is a hálózattól való függetlenedés.

A napelemes reflektorok a kültéri világítás megoldásának legtakarékosabb módját jelentik

Az Alkonylámpa napelemes lámpáinak alkalmazása köztudottan számos előnnyel jár, amit neked is célszerű minél gyorsabban a javadra fordítanod. Hatalmas ennek a jelentősége, hiszen az energiaárak az egekbe szöktek, minden megspórolt kWatt ára másra fordítható. A napelemes reflektorok központi szerepet tölthetnek be az udvarod, kerted megvilágításában.

Nagyon sok helyen elhelyezheted őket, amit az is megkönnyít, hogy nem kell hozzá vezetékekkel babrálni, hiszen nem igényelnek hálózati csatlakozást. (Ez egyben azt is jelenti, hogy villanyszerelőre sem lesz szükséged ahhoz, hogy az üzembe helyezésük megtörténjen).

A működésüket biztosító energiát a bennük található napelemekből nyerik ki. Erős fényük miatt jól használhatóak az udvar, a kocsibeálló, a kert vagy a medence mellett is.

Miként töltődnek fel a napelemes reflektorok?

A napelemes reflektorok nem az elektromos hálózatból töltődnek fel, ahogy fentebb említettük, nem is csatlakoznak hozzá, hanem a napsugarakból érkező energiával. Ezt az energiát képesek a bennük található akkumulátorban eltárolni. A technológia titka az, hogy a napelemek elektromos energiává alakítják át a nap energiáját, feltöltik vele az akkumulátorokat, ezt pedig a LED fényforrások sötétedés után hasznosítanak.

A napelemes reflektorokat automatikusan kapcsolja be a beépített alkonykapcsoló vagy a mozgásérzékelő szenzor. A kettő között az a különbség, hogy az alkonykapcsolós változat az előre beállított paramétereknek megfelelően folyamatosan fényt biztosít, míg a mozgásérzékelős típus csak mozgás észlelésekor kapcsol be. A mozgásérzékelős változat a jobb megoldás, hiszen még az akkumulátorokban lévő energiával is spórol.

Milyen előnyöket zsebelhetsz be a napelemes reflektorokkal?

  • A működtetésükhöz nem kell elektromos hálózat, vezetékek, a telepítésükhöz villanyszerelő
  • Könnyen mobilizálhatóak – oda viszed őket, ahova éppen kell
  • Sokféle változatuk van
  • Starpabírók, nagyon hosszú élettartammal rendelkeznek
  • Akkor is működnek, ha áramszünet van
  • Alig igényelnek karbantartást, maximum időszakonkénti portalanítást
  • Könnyen rögzíthetőek, változatos helyekre – egy a lényeg: a napfény a lehető legtöbb ideig érje a paneljeit
  • Bizonyos típusai távirányíthatóak – nemcsak a ki- és bekapcsolásukat irányíthatod, hanem a világítási módjukat is

A kültéri világításban vezető szerepet tölthetnek be

A napelemes reflektorok szó szerint lenullázzák a kültéri világítás költségeit. A napenergiáért nem kell súlyos tízezreket fizetned, ezért a reflektorok beszerzése jelenti az egyetlen kiadást, ami valljuk be, jó befektetésnek számít.

Fektess be te is: vásárolj napelemes reflektorokat!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...