Saját KB bal
Saját KB jobb

A megfelelő kutyatáp elengedhetetlen kedvenced jóllétéhez

Az ideális kutyatáp kiválasztása olykor nem a legegyszerűbb feladat, mégis nagyon lényeges a kutyus egészsége szempontjából. Néhány alapvető szempont szem előtt tartásával viszonylag egyszerűen leszűkítheted a kört. Az alábbiakban ehhez nyújtunk segítséget!

Kedvenced számára optimális kutyatáp

A Grandopet.hu kutyatáp kínálatában bőséges választékból szemezgethetsz, prémium állateledelek, szuperprémium száraztápok, speciális igényű ebeknek fejlesztett termékek egyaránt fellelhetők. 

Hogyan döntsd el néhány lépésben, hogy melyik a legideálisabb? Kedvenced fajtáját, testtömegét, aktivitását vedd alapul elsőként! Természetesen lényeges szempont az egészségi állapota is, hiszen ez esetben speciális állateledel válhat indokolttá. 

Ez utóbbinál bátran kérd ki állatorvosod véleményét! Alapos kivizsgálás során feltárható például ételallergia, veseprobléma, ízületi panasz is. Szerencsére napjainkban egyre bővül ezen tápok köre, így az érzékeny gyomrú, allergiás ebek, az éppen lábadozó, betegeskedő kutyusok számára is kínálkozik többféleopció is. 

Nem mindegy tehát, hogy egy szobakutyusról van szó, aki kistermetű, vagy egy izmos, rendszeresen edzett munkakutyáról. Az eltérő testfelépítés, illetve mozgékonyság különböző igényeket, szükségleteket jelent. 

Egy fejlődő kölyökkutyának speciális junior táp ideális, egy idősebb, kevésbé aktív kedvencnek pedig senior kutyatáp lesz megfelelő. 

Prémium és szuperprémium eledelek

A prémium tápok kifejlesztésében állatorvosok, táplálkozási szakértők vesznek részt, vagyis komoly szaktudással, lelkiismeretes munkával hozzák létre. Ezeknél a termékeknél az alapanyagok ellenőrzött gazdaságból valók, ugyanakkor a kiváló minőség további ismérve, hogy a magas tápanyagtartalom mellett, éppen olyan arányban tartalmaznak ásványi anyagokat, nyomelemeket, hogy az fedezze az állat szükségletét. 

A szuperprémium kutyaeledelekben a fellelhető fehérjeforrások általában bárány, lazac, hering. Fontos továbbá, hogy könnyen emészthető alkotóelemekben bővelkedjen, sőt egyik összetevő se váltson ki allergiás panaszokat. Ez utóbbiak a hipoallergén kutyatápok. 

A kutyus fizikai állapota megfelelő? 

A korához képest kellően aktív, energikus? Vidám és érdeklődő a környezetében zajló dolgokkal kapcsolatban? Állatod viselkedése nagyon sokat elárul az egészségi állapotáról. Fontos, hogy mindig résen légy, figyelj a legapróbb jelekre is! Előfordulhat, hogy más kutyatáp válik szükségessé és egyéb változtatásokat is be kell iktatnod a táplálása során. Ennek eldöntéséhez azonban mindenképpen állatorvosi tanácsadás indokolt!

Az egészen egyszerű problémáktól kezdve, a súlyosabb panaszokig bármi állhat a rossz étvágy, a kedvetlenség hátterében. Amennyiben változást tapasztalsz, mielőbb fordulj szakemberhez! Ne feledd, hogy a felelősségteljes állatgondozás alapja a helyes táplálás és a szeretetteljes környezet, sok-sok közös időtöltéssel!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...