Saját KB bal
Saját KB jobb

Akkumulátoros porszívók: így érdemes választani!

A hatalmas kínálat kiterjed a porszívókra is, amelyek kapcsán nehéz eldönteni, hogy melyikre is van szükségünk. Lehet szó hagyományos porzsákos, esetleg robotporszívóról, egyre többen választják az akkumulátoros porszívókat, hiszen ezek esetében nem kell a vezetékkel bajlódni. Ugyanúgy teszik a dolgukat, előnyük azonban, hogy sokkal gyorsabban végezhetünk a házimunkával. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan érdemes porszívót választani otthonra. 

A szívófej kérdése

Az onlineMárkaboltok akkumulátoros porszívóinak esetében a szívófej fontos kérdés lehet, hiszen megannyi típussal találkozhatunk. Akad olyan készülék, amelyhez csak egy tartozik, de vannak cserélhető fejjel rendelkező modellek egyaránt. Utóbbiak valamivel praktikusabbak, hiszen így a nehezen hozzáférhető helyeken is könnyen kiporszívózhatunk. A szívófej jelentősen befolyásolja azt, hogy a géppel mennyire tudunk hatékonyan takarítani, emellett hatással van az eszköz használhatóságára is.

A legtöbb manapság kapható változat elektromos forgókefével rendelkezik, ahol a kefét külön rendszer hajtja, ellenben a klasszikus kefével, ahol a forgást a készülék által generált szívóhatás eredményezi. Utóbbi nem annyira praktikus, ugyanis a teljesítmény egy részét a kefe forgatására használja fel a berendezés, így tulajdonképpen hiába erősebb, ha csak fele energiával gazdálkodhat. Érdemes továbbá ügyelni arra, hogy 180 fokban elfordítható fejet válasszunk, hiszen így még a sarkokhoz is kényelmesen hozzáférhetünk. 

Mit érdemes még figyelembe venni ezeknél a porszívóknál?

A porszívók csöve általában rugalmas és hajlékony, ez azonban sokszor meg tudja nehezíteni a hatékony takarítást, főleg az ágy és a szekrények alatt. Persze nem minden háztartási gép ilyen, de a klasszikus darabok igen, így mindenképpen gondoljuk át, hogy mire van szükségünk. 

Amennyiben fontosnak tartjuk a hajlíthatóságot, akkor a Bosch-nak számtalan remek modellje van, amely akkus, kézi, motoros forgókefét tartalmaz, nem utolsósorban LED-es világítás is van benne, így este sem okozhat problémát a takarítás. Munka után, edzést követően, esetleg borús téli napokon is jól láthatunk mindent. Egyes készülékekben ráadásul automatikus felületfelismerés is van, amely képes a felülethez igazítani a teljesítményét. Ne feledkezzünk meg a szennyezettségérzékelőről sem, amely szintén a padló alapján dönti el, hogy mennyire és milyen formában szív. 

Akkus porszívókhoz való kiegészítők

Ami még szintén fontos lehet, hogy milyen kellékeket tudunk megvásárolni az akkumulátoros gépünkhöz. Sok esetben van hozzá résszívó és portalanító, de ha nincs, akkor nézzük meg, hogy kaphatunk-e hozzá külön ilyen kiegészítőket. Nem árt, ha beszerzünk hozzá mini szívófejet, valamint feltörlőfejet, amely még hatékonyabbá teszi a mindennapos takarítást. Egy akkus porszívó bármikor bevethető, akár naponta többször. Kiváló megoldás gyermekes családokba, esetleg olyan otthonokban, ahol kisállatok élnek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...