Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen témáról készíts podcastot?

A podcast műfajt egyre több ember kedveli, hiszen kiválóan alkalmas arra, ha értékes tartalmat szeretnél hallgatni például futás, bringázás vagy edzés közben. Akkor is jó, ha valaki home office-ban dolgozik, és munka közben hallgatna egy izgalmas beszélgetést – ami nem zavarja őt a munkában -, mert akkor úgy érzi, hogy nincs egyedül.

Mely témák érdeklik leginkább az embereket 2023-ban?

Ezt a kérdést nem neked kell megválaszolni, ugyanis a legnépszerűbb témákat a Brocasterz Podcast ügynökség szakemberei már megvizsgálták helyetted. Az Apple Podcast, a Spotify és a Stitcher podcast platformok elemzésével összegyűjtötték azokat, amelyek 2022 augusztusa és 2023 januárja között a legnépszerűbbek voltak.

Az elemzés eredménye, azaz a legnépszerűbb témák

  • A True Crime, vagyis a megtörtént bűnügyi esetek nagyon népszerű témának bizonyultak. Ezek akár kortárs, akár történelmi gyilkossági, emberrablási eseteket elevenítettek fel, egyaránt felkeltették az érdeklődést.
  • Szintén a figyelem középpontjában voltak az önfejlesztésről, önsegítésről szóló tartalmak, hiszen napjainkban az emberek egyre nehezebb egzisztenciális, s ezáltal mentális problémával küzdenek. Evidens tehát, ha ez a téma érdekli őket. A Brocasterz csapata által készített Pszichológia Egyszerűen című műsor hallgatottsága jó példája ennek.
  • A kulturális és társadalmi kérdéseket felvető, politikai, nemi, faji kérdéseket feszegető tartalmakra is bőven irányult figyelem, hiszen ezek a mai napig megosztják az emberek véleményét.
  • A történelem még mindig népszerű. A Hihetetlen Történelem című podcast egyes adásainak témája, például a Holodomor – éhhalál Ukrajnában, a Szexualitás a náci Németországban, a mai napig foglalkoztatja az embereket.
  • Sok kisvállalkozás került veszélybe a gazdasági válság következtében, így az üzleti témák iránt is nagy az érdeklődés. A neves állásportál a “Profession Backstage” adásokba olyan szakértő vendégeket hívott, akik pénzügyekről, marketingről, e-kereskedelemről adnak hasznos tanácsokat. 
  • A humoros podcastok is kedveltek a hallgatók számára, hiszen jó egy kicsit oldani a feszültséget általuk.
  • Az IT kihagyhatatlan téma, mivel a mesterséges intelligencia, a robotika, biotechnológia elhozza számunkra a jövőt. Gondoljunk csak a mostanság sokat emlegetett Chat GPT-re.
  • A hétköznapi hősökről szóló igaz történetek – személyes jellegüknél fogva – elnyerik a hallgatóság empátiáját. A Biznisz Boyz Podcast olyan, az üzleti életben sikeres fiatalokról szól, akik követendő például szolgálhatnak.

Milyen legyen a Te podcastod?

Akár egyéni, akár vállalati podcastot készítesz, a műsorod témáját természetesen neked kell meghatároznod, de a fenti tanulmány segíthet ennek kialakításában. Bármilyen témát is választasz, keresd bátran a Brocasterz podcast ügynökség szakembereit, hiszen a stúdióbérlés, az utómunkálatok elvégzése, a mentorálás vagy a teljes műsorkészítés egyaránt elérhető szolgáltatás náluk.

Ha tehát profi szakértőkre van szükséged a műsorod létrehozásában, keresd bátran a cég munkatársait.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...