Saját KB bal
Saját KB jobb

Mire figyeljünk műanyag kulacs vásárlása közben?

Műanyag kulacs és műanyag kulacs között is rengeteg különbséget találhatunk. Sok elvárásnak és kritériumnak kell megfelelnie egy ilyen eszköznek, a választás pedig egyáltalán nem egyszerű, mivel mindenféle termékkel találkozhatunk a piacon. Nagyáruházakban, távol-keleti boltokban, papírboltban és játékboltokban is lehet már kapni, de mégis milyet keressünk?

Egyáltalán miért használjunk műanyag kulacsot?

Ha műanyag kulacs, akkor mindenki egyből a biciklisekre és a vázon tárolt innivalóra fog gondolni, pedig a helyzet mára nagyon megváltozott. A kulacs használata egyrészt trendi, másrészt nagyon hasznos választás a mindennapokra is. Több termék is elérhető már, elég megnézni a Termoszbolt.hu műanyag kulacs kínálatát, és máris láthatjuk, hogy mivel állunk szemben.

A tendencia azt mutatja, hogy egyre többen választják a műanyag kulacsokat és egyre kevésbé az eldobható, egyszer használatos palackokat. Elsősorban ennek a környezetvédelem az oka, mivel az átlagember számára is kezd fontos lenni az, hogy környezettudatosan élje mindennapjait, és olyan termékeket vásároljon, ami ebbe az irányba beleillik. Az elmúlt pár évben ez már elvárás is lett a legtöbb területen, amihez a gyártóknak muszáj alkalmazkodni. 

További előnyök közé tartozik még az is, hogy rengeteg pénzt lehet ezzel spórolni, mivel nem fogjuk a palackozott üdítőket vásárolni, és persze ne feledkezzünk meg arról, hogy higiéniai és egészségügyi okokból is jobb az, ha egy könnyen tisztítható és tiszta műanyag kulacsot használunk.

A kulacs anyag az egyik legfontosabb szempont

Ha már szóba került az egészség, a kulacsok esetében ez az elsődleges szempont, ha vásárolni szeretnénk egyet. Mivel műanyagról van szó, így egyáltalán nem mindegy, hogy pontos milyen műanyagból készült az adott termék. 

Pláne akkor, ha gyereknek szánjuk az eszközt, akkor kifejezetten oda kell figyelni a paraméterekre, mivel ebből fogja fogyasztani az innivalót. Nem elég az, ha jó minőségű ételt és italt csomagolunk, az is fontos, amibe csomagoljuk!

Leginkább a meleg, savas italokra kell odafigyelni, mert egy rossz minőségű kulacs esetén fennáll annak a veszélye, hogy kioldódnak káros anyagok, mikroműanyag, amit aztán elfogyasztunk mi vagy a kisgyermek.

A legbiztonságosabb megoldás a BPA-mentes, Tritan palackok, amelyek minden előírásnak és minőségi mutatónak megfelelnek.

Kerüljük az olcsó, távol-keleti webshopokat!

Ugyan elsőre csábító lehet az, hogy pár száz, egy-két ezer forintból oldjuk meg a kulacs kérdését, de ez rövid időn belül visszaüthet. A távol-keleti webáruházakra sokkal lazább (vagy semmilyen) szabályozás nem vonatkozik, így semmilyen garancia nincs a jó minőségre még egy drágább termék esetében sem. Az egészségünket nem érdemes kockáztatni a spórolás jegyében, így inkább válasszunk hazai, megbízható oldalakat! 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...