Saját KB bal
Saját KB jobb

A konténerrendelés egyszerűen is történhet

Ma már számtalan olyan helyzet adódhat, amikor nagy mennyiségű hulladék elszállításáról kell gondoskodni. Ilyen lehet például a lomtalanítás, az építkezés, a felújítás és a bontás is. Függetlenül a munkálatok nagyságától, a hulladék elszállításáról minden esetben gondoskodni kell. Az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb megoldás a konténeres sittszállítás.

Mi az, amit el lehet szállítani konténer segítségével?

A konténerrendelés egy nagyon egyszerű folyamat, ahol pontosan tudni fogjuk, mit is lehet a konténerbe pakolni. Konkrétan szinte mindent, ami az építkezés, bontás, felújítás során hulladékként termelődik, ilyenek például a fa-, fém- és betonelemek, a gipszkarton, a nyílászáró csomagolása, a bútorok és bútordarabok is. Több cég is kínál olyan megoldást, hogy egyáltalán nem kell a válogatással bajlódnunk, azt ők megteszik a telephelyükön, egyetlen egy dologra kell odafigyelnünk: veszélyes hulladékot ne pakoljunk a konténerbe.

Veszélyes hulladéknak minősül például az olaj, az olajos rongyok és textilek, a festék, a vegyi anyagok, gumiabroncsok, növényvédő szerek. Ezeket semmiképpen se rakjuk bele a konténerbe. Pontos tájékoztatást a megrendelés során kérhetünk.

Hogyan néz ki a konténerrendelés folyamata?

Maga a rendelés egy gyors folyamat, ahol pár információra lesz szükség. Az első: adjuk meg a szállítás helyét és idejét. Fontos, hogy a megadott időre próbáljuk meg összekészíteni a hulladékot, hogy minél gördülékenyebben menjen a bepakolás.

A következő pont már annál kritikusabb: kiválasztani a konténer méretét. Itt az általános ajánlás az, hogy inkább kérjünk 1-2 köbméterrel nagyobb konténert, hogy garantáltan beférjen minden hulladék, és ne kelljen még egyszer fordulnia a szállítóknak. Ezzel elkerülhetjük azt a kellemetlenséget, hogy egyrészt több idő lesz az egész folyamat, másrészt a költségeink is növekednek. 

Végül, de nem utolsósorban: adjunk pontos leírást a hulladék összetételéről. Mondjuk el, hogy milyen folyamat során keletkezett, mi található benne. Ez azért is fontos, hogy kizárjuk a veszélyes hulladék esélyét. Ha nem található benne veszélyes hulladék, akkor minden rendben, nem kell különösebben szétválogatni, azt majd a szállító cég a telephelyén elvégzi.

Mire van még szükség a megrendeléshez?

Az egyik első lépés a megrendelés során és erre a telefonos kapcsolattartó is emlékeztetni fog: az engedélyek beszerzése, ha szükséges. Itt a közterület-használati engedélyre gondolunk, ugyanis ha nincs udvar vagy nincs elég hely a konténer elhelyezésére, akkor az csak közterületen oldható meg. Ezért van szükség az engedélyre, ami minden esetben a megrendelőnek a felelőssége. Szerencsére az adminisztráció elég gyors, az illetékes önkormányzatnál hamar elintézhető. Ha ez megvan, akkor már csak leadjuk a rendelést és várjuk a konténer érkezését.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...