Saját KB bal
Saját KB jobb

Így ápold a bőrödet télen!

A téli hideg, illetve a fűtött helyiségek száraz levegője megviseli a bőrt, érzékenységet, fájdalmat, viszketést is okozhat, növeli a ráncok számát, ezért mindenképp hatékony megoldást kell találni a problémára.

 

Megfelelő hidratáltság és helyes táplálkozás mellett is kikezdheti a kinti hideg és a benti száraz levegő a bőrünket, ami ellen megfelelő védelmet nyújtó, erőteljes hidratáló, bőrtápláló készítményekkel vehetjük fel a harcot. A megviselt bőrnek jó megoldást nyújthatnak a természetes hatóanyag-tartalmú natúrkozmetikumok. Hogyan alakítsd ki téli bőrápolási rutinodat? Segítünk, tarts velünk!

A bőr megújítása a cél

Nem létezik arcápolási rutin az arcbőr kímélő tisztítása nélkül, hiszen ezáltal fokozható a hatóanyagok felszívódása, nincs ez másként a téli időszakban sem. Ezt szolgálják a MediNatural arctisztító natúr kozmetikumai, amelyek minden korosztály számára és minden bőrproblémára megoldást nyújtanak a reggeli és az esti rutin részeként, hiszen nemcsak tisztítanak, hanem hidratálnak is. 

Az esti program részeként helyet kaphatnak a kíméletes, az érzékeny bőrre is ideális, hatásos gyümölcsenzimes hámlasztók, amelyek felpuhítják és hidratálják a bőrt. Az arcradírokat hanyagold, ugyanis a dörzsöléssel csak még rosszabbat teszel az amúgy is érzékeny bőrödnek.

A hidratálásról se feledkezz meg!

Télen sokak arcbőrének szüksége lehet magas hatóanyag-tartalmú, könnyen felszívódó, extra hidratálást biztosító szérumokra, hidratálókra, amelyek hatékonyan táplálják, kiegyensúlyozzák, feszesítik a bőrt, így nyugtatólag hatnak az időjárás által igénybevett bőrre. Az éjszakai hidratálásnak különös jelentősége van télen, hiszen alvás közben még nagyobb szerep jut a sejtmegújulásnak.

Az antioxidánsok támogatják a bőr természetes védekezőképességét, így az A-, C- és E-vitamint tartalmazó készítmények különösen jók lehetnek.

A fényvédelem télen is fontos, ugyanis a káros UV-sugárzás ekkor is érezteti hatását még városi körülmények között is, nem beszélve a téli sportok közben a hóról visszaverődő sugarak esetéről.

Mit tehetsz még télen a bőr táplálásáért?

A téli időszakban nemcsak az arcbőrt viseli meg a hideg idő, hanem a kéz és a test bőrét is, így ezekre is kiemelten figyelj. Bár a hidegből hazaérkezve jól eshet egy forró fürdő, a bőröd könnyen kiszáradhat tőle, ezért mindenképp hidratálj.

A hidratálás kapcsán télen is nagy jelentősége van a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztásának még akkor is, ha nem érzed magad szomjasnak. 

Érdemes a levegő páratartalmát optimális szinten tartani, mert az hozzájárul nemcsak a hőérzet alakulásához, de a bőröd nedvességtartalmának megőrzéséhez is. 

Táplálkozásoddal is segítheted a bőröd egészségét, fogyassz sok vitamin- és fehérjedús finomságot. Mozogj sokat, megfelelő védelem mellett bátran tölts időt a természetben, egy séta vagy a téli sportok valamelyik formájának űzése még jókedvre is hangol és egészséges. 

A természetes hatóanyagokban gazdag készítmények hozzájárulnak, hogy télen is jól érezd magad a bőrödben.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...