Saját KB bal
Saját KB jobb

Klímaberendezés és karbantartás

Alighanem a legtöbben egyetértenek a klímaberendezések vitathatatlan hasznosságával, azonban ezen készülékek esetében fokozottan igaz, hogy cserébe az életünket kellemesebbé tévő szolgáltatásaikért megkövetelnek bizonyos gondoskodást is.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a minket szolgáló technikai eszközök használatuk közben feltétlenül igényelnek bizonyos szervizelést és némi figyelmet. Ez a tény tehát önmagában senki számára sem jelenthet különösebb újdonságot, de az esetleg igen, hogy az ilyen karbantartás elmaradása a speciális helyzetben lévő klímaberendezések esetében nem csak magában a szerkezetben tehet kárt, hanem az azt használó személyek egészségre is negatív hatással lehet.

Kiemelten fontos tehát ezen a területen a szakszerű kiépítés és beüzemelés mellett a rendszeres karbantartás és tisztítás is. Bízza ezt a feladatot a Hisense klíma webshop szakembereire!

A tisztaság fél egészség

Ezeket a feladatokat több szempont alapján is feloszthatjuk. Egyrészt meghatározhatjuk azokat, amelyek révén a felhasználó is sokat tehet azért, hogy légkondicionáló hosszú ideig szolgálja őt rendeltetésszerűen.

Ez kezdődhet azzal, hogy a klimatizált helyiséget rendszeresen takarítjuk, porszívózzuk, ezáltal máris nagyságrendekkel le tudjuk csökkenteni annak a pornak és ezzel együtt a kórokozóknak a számát is, amelyekkel a klímaberendezésnek kell megküzdenie. A továbbiakban a vállalkozóbb szellemű felhasználók a könnyen hozzáférhető szűrőt önmaguk is kiemelhetik, és porszívóval vagy gyengéd mosással megtisztíthatják. Mint ahogy a készülék házát, lamelláit is megszabadíthatják a rárakódott portól és szennyeződésektől.

A klímatisztító spray használata is beleférhet még a házilagos tisztításba, de ennél komolyabb munkákhoz már feltétlenül szakember megbízása szükséges.

Szakértő segítségre is szükség van

A hozzáértő kezek pontosan tudják, hogy hogyan és mit kell átvizsgálni, tisztítani, fertőtleníteni és egy ilyen beavatkozás után lehetünk benne igazán biztosak, hogy a készülék a gyári paraméterek szerint fog értünk dolgozni.

A szakszerű karbantartás kezdetén a szakember kívül-belül ellenőrzi a berendezést, beleértve ebbe a vízelvezetés sértetlenségét is. Majd speciális szer segítségével megtörténik a vízelvezető rendszer fertőtlenítése.

Nem szabad esélyt adni a vírusoknak, baktériumoknak

A hőcserélő és a lamellák átvizsgálása is elkerülhetetlen, és meg kell történnie az alkatrészek speciális fertőtlenítőszerrel történő kezelésének is. Erre azért van szükség, mert a klímaberendezés, jellegéből következően, számtalan kórokozó számára kínál jó életfeltételeket, viszont az kijelenthető, hogy mi egyáltalán nem szeretnénk a szobánk vagy irodánk levegőjében találkozni ezekkel.

A fentieken túl a kültéri egység tisztítása is elkerülhetetlen, majd pedig a tömítések, csatlakozások átvizsgálása is rendkívül fontos a rendeltetésszerű használat érdekében.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...