Saját KB bal
Saját KB jobb

Funkcionalitás, kényelem és esztétika

Legyen szó haj- vagy szépségápolásról, orvos-esztétikai kezelésekről, masszázsról, a szalonok számára létfontosságú, hogy rendelkezzenek mindazon eszközökkel, berendezésekkel, amelyek a szolgáltatások nyújtásához szükségesek. 

A szépségszalon felszerelése meghatározza a vállalkozás színvonalát, ugyanis a vendégeknek, attól a pillanattól kezdve, hogy belépnek az ajtón, úgy kell érezniük, hogy törődnek velük és jól érzik magukat. A szakemberek is csak annyira lehetnek jók, amennyire az eszközeik engedik, ezért biztosítani kell számukra mindent, amire szükségük van a tökéletes munkához. 

Válaszd a legjobbat!

Az Alveolashop.hu a felszerelések széles választékát kínálja a kozmetikai ágyaktól a bútorokon és kozmetikai gépeken át a nagyítós lámpákig és más hasznos kiegészítőkig, minden típusú, méretű, stílusú és költségvetésű szalon kiszolgálására.

A szalonfelszerelések beszerzése a szükséges eszközökön túl a bútorokra is kiterjed, ezek adják ugyanis az ügyfélélmény jelentős részét, a vendégek benyomását a szalonról. A kozmetikus vagy más szakember szakértelmén túl a kezelőágyak és székek kényelme, kezelhetősége, tisztasága jelentősen hozzájárul a pozitív megítéléshez, de a másik oldalról sem lényegtelen, hogy a fodrász, kozmetikus, manikűrös kényelmesen, könnyen tud-e dolgozni a felszereléseknek, eszközöknek köszönhetően. 

Rendezett üzlet

A vendégek a szalonba belépve szembesülnek az első benyomással, ami az esztétikumból, valamint a rendezettségből, tisztaságból fakad. A szolgáltatás magas színvonala önmagában mit sem ér, ha a környezet nem egységes, illetve nem azt a nívót tükrözi, amit a szakember a magáénak vall, és áraiban is érvényesít. 

Fodrászhoz, kozmetikába, manikűröshöz, pedikűröshöz a kényelemért is járnak a hölgyek és urak, szeretik megadni maguknak a luxus érzését, kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből. A berendezésnek ezt kell erősítenie bennük. A naponta megforduló sok vendég után is könnyen és gyorsan tisztíthatónak kell lennie a bútoroknak, ágyaknak, és nem mellesleg a tartósság is fontos.

Tervezd meg a munkaállomásokat!

A berendezéseknek a vendégek komfortján túl a szalonban dolgozók kényelmét, munkáját is szolgálnia kell. Több szakember egyidejű munkavégzésekor sem szabad, hogy az egyes munkaállomásokon dolgozók egymás munkáját akadályozzák, így elegendő helyet kell hagyni körülöttük. 

Egyes kozmetikai kezelések esetén a szeparálhatóság is lényeges lehet, ha másképp nem oldható meg, legalább a betekintésgátló paravánokkal, vagy mutatós növények elhelyezésével.

A funkcionális berendezések esztétikája is lényeges, hiszen ezek a szalon dekoratív elemei is egyben, így fontos az egységes dizájn, a dekoratív hangulat. A vizuális megjelenés sokat elárul a márkaidentitásról.

A kozmetikai vagy fodrászat megnyitása, berendezése előtt érdemes a tervezésre időt szánni, és a forma, a funkció és az esztétikum figyelembevételével kialakítani a helyet mind a vendégek, mind pedig az ott dolgozók számára.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...