Saját KB bal
Saját KB jobb

Csírátlanítás a húsüzemi munkafolyamatok alatt

Az olyan speciális iparágakban, mint amilyen a húsipar, különösen magas szintű higiéniára van szükség. Az alapanyagok feldolgozása során ugyanis rengeteg kórokozó kering az üzemben, ami jelentős kockázatot jelent. Az UV-C technológia tulajdonképpen a felületek, valamint a légtér fertőtlenítését támogatja, professzionális készülékek segítségével. A következő cikkben most ezekről ejtünk szót bővebben. 

A fertőtlenítés jelentősége

A húsiparban felmerülő kockázatokat valamennyi, az iparágban tevékenykedő üzletembernek mérsékelnie kell. A feldolgozás minden egyes fázisában fontos elkerülni a fertőzésveszélyt, ez érvényes az élelmiszerre, a légtérre, a felületekre, valamint az eszközökre is. Az alapanyagok kezelésében a Hollandimpex UV-C lámpái is segíthetnek. De miért jár veszélyekkel az, ha nem elég óvatos az ember?

Lehet, hogy látszólag minden tiszta, viszont mégis léteznek olyan biofilm telepek, amelyeket szinte lehetetlen a hagyományos tisztítási módszerekkel megsemmisíteni. A germicidlámpák ezzel szemben aktívan részt vesznek a csírátlanítás minden szakaszában. 

A környezetbarát eljárás során nem termelődik melléktermék, nincs szükség hozzá vegyszerre, és a túladagolás veszélye sem áll fenn.

Mivel történhet a csírátlanítás?

A legerősebb csírátlanító eszközök közé sorolhatjuk azon szabadon sugárzó lámpákat, amelyek több irányba bocsátják ki az UV-C fényt. A lámpatestek használata közben azonban tilos az adott területen tartózkodni. Ez a fertőtlenítés egy igen hatásos módja, de a termelés alatt sajnos nem bevethető. 

A munkafolyamatok lebonyolítása mellett a légtér nincs kezelve, amibe több baktérium is bekerülhet. Ezek szaporodhatnak és fertőzhetnek a következő csírátlanítási ciklusig. A légcsatornába épített germicidlámpás berendezések zárt rendszerben működnek, aminek köszönhetően a sugárzás sem jut ki a környezetbe, így munkaidőben bátran működtethetők. Az UV4AIR termékcsalád modelljei kifejezetten ezen különleges eljárást képviselik.

Amikor egy konkrét munkafolyamatra kell összpontosítani

A konkrét munkafolyamatok esetében az egyedi tervezésű UV-C készülékek alkalmazhatók. A legtöbbször a csomagolás előtti kezelés a cél ezekkel a termékekkel, amelyek növelhetik a végproduktumok eltarthatósági idejét. Maga a csomagolóanyag, valamint az abba zárt termék egyaránt kezelés alá kerül.

Az élelmiszeripar szigorú elvárásai a germicidlámpák piacán is megjelentek, így a gyártók biztosították azt a lehetőséget, hogy a lámpák speciális bevonatot kapjanak. Ez gátolja meg egy esetleges törés esetén, hogy a szilánkok szétszóródjanak. 

Az UV-C technológia a terek és a felületek fertőtlenítésében nyújthat segítséget. Az óriási üzemekben csökkenthető vele a selejtek száma, de a vírusok, baktériumok ellen szintén hatásos fegyver.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...