Saját KB bal
Saját KB jobb
Master hands in gloves cutting white Foamex PVC foam board with utility knife. Close-up view with reflection and copy space

Egy igazán kiváló penge

Sokan sokféle szerszámra esküsznek. Természetesen egy ácsnak bizonyára a szekerce az egyik legféltettebb kincse. A szabászoknak a nagyon jó minőségű szabóolló és szabókréta elengedhetetlen. A hobby barkácsolóknak is pont ugyanúgy vannak kedvenceik, amikből egyszerűen nem engednek. 

Egy remek bitbehajtó készlet például nélkülözhetetlen, és akkor még nem is említettük a kéziszerszámokat. Persze soha nem a méret határozza itt meg azt, hogy melyik darabot tartja valaki nélkülözhetetlennek. Legyen bár igazán apró, a sniccert nagyon sokan tartják ilyennek.

Sokféle eszköz sokféle feladathoz

Ha a Mentool.hu vágószerszám kínálatában körülnézel, akkor észreveheted, hogy igazán nagy a választék és a szórás a különböző sniccerek és pengék között. Igazán imponálóan nagy a méretválaszték, az egészen apróktól az igazán méretesebb, masszívabb darabokig találhatsz sniccereket a legkülönfélébb feladatokhoz. 

Természetesen minden esetben aszerint érdemes válogatni, hogy milyen jellegű munkához és milyen alapanyaghoz keresed a megfelelő darabot. Gipszkartont vágnál? Tapétázáshoz vagy inkább kicsomagoláshoz volna rá szükséged? Az első esetben inkább a törhető pengéseket szokták javasolni, míg az utóbbihoz inkább a trapézpengés fog jobban működni.

Hatalmas méret és formagazdagság

Biztos te is észrevetted már, hogy tele vannak a barkácskellékeket forgalmazó áruházak rengetegféle sniccerrel és az azokba való pengével is. Néha ez igazán érthetetlennek tűnhet, de ha belegondolsz, hogy mennyi feladatra is lehet használni ezeket a remek szerszámokat, akkor máris más lesz a gyermek fekvése, nem igaz? 

Ha a vágás minősége nem annyira lényeges, akkor válassz nagyobb, jól megfogható darabot! De ha nagyon is fontos, hogy finom és precíz legyen a vágási eredmény, akkor mindenképpen a kisebb és vékonyabb modellek közül lesz majd érdemes kiválasztanod a számodra megfelelőt.

Léteznek tokba épített, pengetartóval gyártott modellek is, amelyeket igazán strapabírónak, ezáltal hosszú élettartamúnak szoktak jellemezni sokan. Ezeknél a modelleknél ráadásul a pengék sem kallódnak el oly könnyedén, mint számos más sniccer esetében. Érdemes még szót ejteni a nyomásra kitolható, illetve a tekerővel szabályozható darabokról is. Igazán csak ízlés dolga, hogy kinek melyik jön be jobban. A legjobb módszer, ha beszerzel egyet-egyet és magad teszteled.

Profiknak és hobbi felhasználók számára

Biztosan észrevetted már, hogy a tapétavágó sniccer végén megtalálható egy fekete műanyag kupak. Tudod-e, hogy miért van erre szükség? Biztos lehetsz benne, hogy nem dekorációként tették azt oda a gyártók. Nagyon is fontos funkciót lát el: ha már nem muzsikál olyan jól a penge, akkor ezzel a kis kupakkal biztonságosan letörheted az elhasználódott részt. Nem fog sérülést okozni a pengeéles felület. A sniccer remek segédeszköz, válaszd ki gondosan a neked legjobban megfelelő darabot!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...