Saját KB bal
Saját KB jobb

Videojátékok minden korosztálynak

Több évtizede tarol a piacokon és töretlen a fejlődése a videojátékoknak, ezzel is nagy próbatétel elé állítva a játéktervezőket és fejlesztőket. Évről évre sorra jönnek ki az újabbnál újabb fejlesztések, valamint a már meglévő és sikeresen befutott, méltán népszerű videojátékok folyamatosan új frissítést kapnak.

Ahol biztos talál megfelelőt

Sokszor vagyunk bajban, hogy honnan is vásároljunk. Temérdek webáruház áll már rendelkezésünkre, de ha olyat keresünk, ahol rendkívül bőséges a választék, ráadásul rá is szűrhetünk a különböző típusokra és vezérlőkre, akkor a BestMarkt játék és egyéb szoftver kínálata megadja nekünk azt, amit keresünk.

Azontúl, hogy közel 1000 játékszoftverből válogathatunk, találunk irodai szoftvereket, operációs rendszereket is. A webáruház külön kategóriába rendezi a vírusirtó szoftvereket Antivírus elnevezéssel. Napjainkban ez különösen fontos, hiszen mindenki már a teljes életét számítógépeken keresztül éli, így ott található meg minden számára szükséges információ. Nélkülözhetetlen, hogy levédjük asztali gépeinket, laptopjainkat magas szintű és kiváló minőségű védelemmel.

Videojátékok műfajok szerint

Ahogy minden, a játék szoftverek is megosztják a velük játszó rétegeket aszerint, hogy kinek mi az érdeklődési területe. A versenyzést, háborúzást, sportokat kedvelőknek ajánlottak a különböző szimulátorok, akár autó-, vasút- vagy repülőgép-szimulátor programok, de akadnak már olyan játékok is, ahol tengeralattjárókat lehet vezérelni.

A sportjátékokban sportágak szerint keresgélhetünk, kinek mi a kedvence. Több évtizede nagy népszerűségnek örvendenek a szerepjátékok, amelyek online akár több ezer fővel is játszhatóak. Manapság a legkedveltebbek a Roblox, a World of Warcraft, a Lineage I/II.

Az akciójátékok és stratégiai játékok is igen közkedveltek. Az akció játékok nagy része lövöldözős, ezen belül két fő típusba szokták osztani a videojátékokat. Az egyik, amikor a játékos az általa irányított figura szemszögéből látja a játékban zajló cselekvéseket, eseményeket. A másik pedig, amikor mi is látjuk az általunk irányított embert, aki fedezékről fedezékre haladva számol le ellenfeleivel.

Ne legyünk függők!

Mint ahogy az alkoholivás vagy a cigarettázás és még számtalan más tevékenység, úgy a túlzott videojátékozás is függőséghez vezethet. Szülőként fontos, hogy ezt a témát kellő tárgyilagossággal közelítsük meg, és igyekezzünk kiskorú gyermekünket úgy irányítani, hogy jusson is, maradjon is. Példát kell mutatni, hogy lássa a gyerek, a videojátékokon túl is van élet és nem szabad, hogy a laptop, a tablet, a mobiltelefon egy “lenyugtató” eszköz legyen a gyerek és egyben a szülő számára.

Persze könnyebb odaadni a mobiltelefont, mintsem leülni vele társasjátékozni, de hosszú távon ez nem vezet jóra. Viszont, ha egy kicsit a szülő együtt videojátékozik a gyerekkel, mielőtt valami mást csinálnának, azt a gyerkőc biztosan soha nem fogja elfelejteni. A BestMarktnál a játékokhoz találhatunk konzolokat, vezérlőket is, érdemes körülnézni a kínálatban.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...