Saját KB bal
Saját KB jobb

Fűtési megoldások otthonra

A jelenlegi gazdasági helyzet mindenkire hatással van, az árak az egekbe szálltak el az utóbbi időben, nem beszélve arról, hogy a rezsivel kapcsolatos kiadások, amelyekre muszáj költenünk, szintén elszabadult ménes módjára vágtatnak, ki tudja hová.

Nem véletlen, hogy mindenki keresi azokat a megoldásokat, amelyek révén kedvezőbb helyzetbe kerülhet a havonta jelentkező költségek optimalizálása révén. Ehhez hoztunk cikkükben egy olyan opciót, amellyel spórolhatunk a rezsin, s közben még komfortosabbá is tehetjük a mindennapjainkat.

Az okos, távolról is vezérelhető termosztátok jelentősége

A Metroman.hu okostermosztátjainak kínálatában megtalálhatjuk a legmodernebb wifi kapcsolat révén működő eszközöket, amelyekkel lehetővé válik a fűtésrendszerünk szabályozása, valamint akár távolról is vezérelhetővé válik, hogy mikor milyen hőmérsékletet szeretnénk kialakítani az otthonunkban.

A beállításoknak, valamint annak köszönhetően, hogy mindig az aktuális elvárásokhoz, történésekhez igazíthatjuk a fűtés működését, illetve teljesítményét, jelentős összegeket faraghatunk le a rezsiből. Okostermosztátot pedig választhatunk az elektromos fűtéshez, a gázkazánhoz vagy akár a radiátorhoz is, így a vele járó előnyöket kiaknázhatjuk, akármilyen fűtési megoldásunk is van jelenleg.

Elektromos fűtőtestet is választhatunk okos, wifi kapcsolatos kivitelben!

Amennyiben éppen a fűtés korszerűsítése előtt állunk, kiegészítő megoldásokat keresünk, vagy az elektromos és a gázkazános rendszerünket egymást váltva, a legkedvezőbb költségek kialakításával szeretnénk alkalmazni, akkor az elektromos megoldások mellett sem sétálhatunk el szó nélkül.

Érdemes például megismerkednünk az energiatakarékos PTC fűtőelemes ventilátoros fűtőtesttel, amit szabadon elhelyezhetünk a falon, de akár a nyílászáró fölött is helyet kaphat. Ezen már eleve szabályozhatjuk a napi és a heti működést, s azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen erős fokozaton működjön. Akár kézzel, akár távirányítóval is vezérelhetjük, igényeink szerint. Amikor elérte a beállított hőmérsékletet, automatikusan kikapcsol, így nem fogyaszt felesleges energiát.

Milyen takarékos megoldásokat érdemes még számba venni?

Kiegészítésként tökéletes választás lehet az időzíthető mini hősugárzó vagy az elektromos ventilátoros fűtőtest. A kisebb teljesítményű modelleknek is abszolút lehet relevanciája, gondoljunk csak arra, hogy pillanatok alatt befűthető velük például a fürdőszoba, anélkül, hogy az egész lakásban feljebb kellene tekerni a hőmérsékletet. Főként a kisgyermekes, kisbabás családok fogják ezt értékelni, hiszen ugyanígy kellemes meleggé varázsolható a kisszoba, így elbúcsúzhatunk a sírós öltöztetésektől, és kiegyensúlyozottabbá tehetjük a hétköznapokat, nyugodtabbá az esti rutint.

A sokféle megoldás közül válasszunk a helyiség méretét is figyelembe véve, hogy valóban elérhető legyen a gyors felfűtés!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...