Saját KB bal
Saját KB jobb

Kikerülhető sofőrként a közösségi média használata?

Vagy úgy egyáltalán, teljesen átlagos hétköznapi emberként kikerülhető-e a közösségi média? Te mit felelnél erre a kérdésre? Mi egyértelműen azt, hogy igen, hiszen semmi sem kötelező, nem muszáj belegabalyodni a közösségi hálóba, csak akkor érdemes azzal számolni, hogy sok mindentől elesel. És itt most nem a vicces állatos videókra vagy a barátok bulizós, esküvős képeire gondolunk, hanem a karrieredet érintő történésekre!

Az álláskeresés alfája és omegája

Ma már senki sem tudja kikerülni a közösségi oldalakat, aki állást keres. Ha találsz is magadnak szimpatikus melót a Sofőr állás belföldi vagy külföldi állásai között, biztosan megnézed azért a social media felületeit is.

Akár a LinkedIn, akár a Facebook használata megkönnyíti számodra a keresést, hiszen rengeteg releváns tartalmat tartogat, ami alapján a hirdető cégről tudsz egy bizonyos előzetes képet alkotni. Ha azt látod, hogy jó tartalmakat posztolnak, ha megszólaltatnak sofőröket, ha találsz olyan embereket, akik jelölik az adatlapjukon, hogy ott dolgoznak, akkor már jó úton jársz.

Sajnos azonban még mindig akadnak olyan oldalak, akik like-ok, követők felvásárlásával nagynak tűnnek, ellenben semmilyen tartalmat nem osztanak meg, és valljuk be őszintén, ez nem túl bíztató. Ha tehát állást keresel, kétféle módon használd a közösségi oldalakat: keress álláshirdetéseket, majd informáld le a céget az internet segítségével!

Ha úton vagy, akkor sem vagy egyedül

Persze akkor sem ér véget a közösségi élet, ha találtál állást, hiszen számos olyan alkalmazás van, amely megkönnyíti a sofőrök mindennapjait. A Facebook segítségével kisebb közösségeket hozhatsz létre, ahol megoszthattok egymással minden lényeges információt, de akár képet kaphatsz arról is, hogy milyen a sofőrök élete, hiszen számtalan munkavállaló indított és üzemletet sikeresen YouTube csatornát vagy éppen TikTok fiókot.

No, és nem feledkezhetünk meg a kifejezetten sofőröknek szánt appokról sem, ahol az utakról kaphatsz valós idejű információt, ami valljuk be, elengedhetetlenül fontos eleme a sofőrök munkájának!

Ne maradj le semmiről!

A világ folyamatosan változik, a mai világ meg aztán olyan különösen őrült tempót diktál, amit nem győzünk követni. Ahhoz, hogy ne maradj le semmiről, ami a szakmádat és a karrieredet érinti, érdemes célirányosan úgy használni a közösségi felületeket, hogy csak a számodra releváns oldalakat követed be, így mindig friss álláshirdetéseket kaphatsz, vagy épp értesülhetsz arról, hogy mi történik az utakon vagy egy-egy pihenőben.

Sőt, sok olyan sofőr is akad, aki a saját munkáját dokumentálja rövidebb vagy hosszabb videókban, így tanulási, megismerési szempontból sem utolsó a közösségi platform. Vigyázz függőséget okoz, így tényleg tudatosan használd csak!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...