Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit érdemes tudni a RAL 7016 színről?

Amikor a falak átfestését tervezgetjük, akkor alaposan át kell gondolni, hogy milyen árnyalatú festéket fogunk választani. Elvégre a falfestés mindig egy hosszú távú projekt, ami azt jelenti, hogy a falakon lévő színek sok-sok éven keresztül ott maradnak. 

Ha egy igazán trendi árnyalatot szeretnél választani, akkor a RAL 7016 kóddal jelzett antracit szürkével nem lőhetsz mellé. Manapság ugyanis ez az egyik legdivatosabb szín a kültéri és a beltéri kivitelező munkák esetében egyaránt.

Ha még nem tudod honnan szerezhetnéd be a festéket, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház minőségi festékeit. Itt többek között az antracit szürkét is megtalálod, sőt, minden más fontos alapanyagot és kiegészítőt is meg tudsz vásárolni.

Most pedig hozunk néhány fontos tudnivalót a RAL 7016 színkódról. Először is elmondjuk, hogy mi az a RAL színskála. Utána pedig megválaszoljuk azt a kérdést is, hogy mi a magyarázata az antracit szürke népszerűségének. Végül pedig az is kiderül, hogy milyen festékeket találhatsz ebben az árnyalatban.

Mi az a RAL színskála?

Európában a falfestéshez használt színeket egy egységes rendszerben foglaljuk össze, ez a RAL színskála. Lényegében egy olyan színgyűjteményről van szó, ahol minden egyes árnyalat külön kóddal szerepel. Ennek köszönhetően nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is beazonosíthatóak, ami nagymértékben leegyszerűsíti a szakemberek, cégek munkáját.

Képzeld csak el, hogy nem kell hosszasan magyarázniuk egymásnak, hogy melyik színre gondolnak. Elég, ha kimondják a kódját, és máris egyértelmű lesz mindenkinek. A skálán 1000-től 9000-ig vannak besorolva az árnyalatok, az egyes színcsoportokban pedig sok esetben több, mint 48 db szín található. A besorolási rendszert a német gGmbH cég hozta létre, innen ered az elnevezése.

Miért annyira népszerű a RAL 7016-os színkód?

Ahogy azt már említettük, ez a kód az antracit szürke árnyalatot takarja, ami nemes egyszerűségének köszönhetően vált széles körben ismertté. Azok rajonganak érte a leginkább, akik imádják a modern stílust és az egyszerű, letisztult megoldásokat. Számukra ez az árnyalat igazi telitalálat, különösen akkor, ha fehér szín mellett jelenik meg. Az erős kontraszt miatt ugyanis nagyon különleges hatást eredményez. 

Milyen festékeket találsz ebben a színkódban?

Lényegében mindegy, hogy mit szeretnél festeni, például homlokzatot, beltéri falakat, fából vagy fémből készült szerkezeteket. A népszerűségének köszönhetően szinte minden típusú festék létezik ilyen árnyalatban. A pergola fafestékek és a zománcfestékek között sem keresgéled hiába, de kapart vakolatokat, beltéri és homlokzati festékeket is tudsz venni ilyen színben. 

Láthatod, hogy bármilyen felületet is szeretnél lefesteni, megtalálod a RAL 7016 kódú festékeket. Csak arra figyelj, hogy mindig márkás alapanyagokat válassz, és alaposan válogasd meg a munkaeszközeidet is! 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...