Saját KB bal
Saját KB jobb

A napelem telepítésének menete – te belevágsz?

Biztosan te is észrevetted, hogy mekkora lendületet vettek a napelem-telepítések. Sőt, talán abba is belefutottál már, hogy hallottál pletykákat arról, hogy egyes alkotóelemek nem elérhetőek, vagy éppen elképesztő hosszú várakozási idővel kell számolni. Dübörög a piac rendesen, s érthető, ha te is szeretnél tisztábban látni a témában, hogy meghozhasd a saját döntésedet.

Megbízható kivitelező – ez a kulcsa mindennek!

Az A1Solar lakossági szolgáltatásaival egész egyszerűen nem lesz előttünk lehetetlen, és megvalósulhat saját napelemünk, ami ettől kezdve nemcsak szépíteni fogja a házunk tetejét, hanem értékesebbé, modernebbé, energiahatékonyabbá, valamint ily módon gyorsabban, illetve könnyebben értékesíthetővé teszi.

Ez talán némileg kisebb előnynek tűnik akkor, ha a terv az, hogy hosszú időn keresztül megtartsuk az épületet, és az ingatlanban éljünk. Ugyan ebben az esetben nem racionalizálódik azonnal készpénzben a fenti előny, de attól még természetesen el sem veszik. A pénzben jelentkező hatást akkor fogjuk elkezdeni érezni, amikor az üzembe helyezés révén hónapról hónapra spórolni kezd nekünk a napelemes rendszer.

Hogyan működik a spórolás?

Egyrészt nulla forintos villanyszámlánk is lehet, másrészt – ha inkább azt tartjuk előnyösnek – választhatjuk azt is, hogy csak optimalizáljuk, illetve csökkentjük a havonta jelentkező kiadásokat. 

S ha már az állandó költségek szóba kerültek, arról sem érdemes megfeledkezni, hogy nem csupán a meglévő, elektromos készülékeinket, eszközeinket működtethetjük elektromos árammal, hanem akár megújíthatjuk a fűtési rendszerünket is, amely szintén üzemelhet annak az energiának a felhasználásával, amit a napelemes rendszer biztosít nekünk. 

Persze még ez sem minden! Hiszen akár az autónkat is elláthatjuk energiával a tankolás helyett, amennyiben beszerzünk egy megbízható elektromos autót, valamint egy megfelelő töltőt a feltöltéshez, amellyel eredményesen megoldhatjuk ezt a feladatot.

A telepítés lépései

Ha megvan a szakember, s már tudjuk, hogy mekkora teljesítményre lesz szüksége a rendszerünknek, hiszen megválaszoltuk a fenti kérdéseket is, akkor a tervezés további lépései az engedélyeztetés folyamata, valamint a kivitelezés maga maradt csak hátra.

Miután eldöntöttük, hogy szaldós napelemet vagy szigetüzemű rendszert szeretnénk, hogy milyen típusú panelre és inverterre lesz szükségünk, még a kivitelezés előtt el kell dönteni azt is, hogy hova telepíttetjük a rendszert: a háztetőre vagy a talajra. 

Míg az előbbi előnye az, hogy nem foglal helyet a telekből, azonban megfelelő alapra, azaz elég erős és jó állapotú tetőre van szükség, addig a második esetben nincs korlátozva, illetve kevésbé van korlátozva a rendelkezésre álló terület nagysága, illetve a panelek tisztítása is sokkal könnyebb. A napelemes rendszer telepítés nagyon gyorsan, akár néhány nap alatt lezajlik, eztán kedvünkre élvezhetjük a vele járó előnyöket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...