Saját KB bal
Saját KB jobb

A benzines fűkasza használata

Akinek nagy a kertje, vagy olyan helyen dolgozik, ahol nap mint nap füvet kell nyírnia, jól tudja, mennyire fontos, hogy legyen egy olyan eszköze, amivel gyorsan és kényelmesen tudja elvégezni ezt a feladatot. A legjobb gép erre egy benzines fűkasza, aminek előnyös tulajdonságait vesszük most szemügyre.

A fűkasza fajtái

Sokaknak van otthon elektromos fűnyírójuk, amivel a gyepet rendben tudják tartani. Nagy kerttel rendelkező háztulajdonosok, telektulajdonosok számára azonban mindenképpen előnyösebb egy benzines fűkasza, melyet a Homelux webáruház fűkasza kínálatában is megtalálunk.

Ugyanitt akkumulátoros és elektromos fűkaszák is kaphatók, és bizonyára lesznek olyanok, akiknek ez felel meg. Az ugyanis, hogy melyik fajtát válasszuk, nagyban függ attól, milyen területet kell vele rendben tartanunk.

Az akkumulátoros fűkaszák ugyan halkak, de nem sokáig lehet velük dolgozni, egy idő után lemerülnek, ilyenkor fel kell őket tölteni. Az elektromos fűkaszák pedig árammal működnek, ám a vezeték hossza nagyban befolyásolja a használatot. Kisebb területű kertekben, ahol gyér és alacsony a fű, ezek a fajták a legmegfelelőbbek.

A benzines fűkasza jellemzői

A benzines fűkasza nagyobb teljesítménnyel bír. Akár egy egész napon át lehet használni, hiszen a feltöltött benzintartály ezt lehetővé teszi. Erősebb terepen, ahol vadul nő a növényzet, ipari parkokban, közterületeken, intézmények udvarán használható ki leginkább az előnye.

Mivel nem kell sehová sem csatlakoztatni, szabadon mozgatható. Fűnyírás közben nem kell azon idegeskednünk, mikor merül le. A benzines fűkasza tartályát is kell folyamatosan töltenünk, de ennyi pihenő szükséges is a nagy munka közben.

A fűkasza kialakítása ergonomikus, így kevesebb az esély arra, hogy megfájdul tőle a hátunk a használat során. Mindegyikhez adnak vállhevedert is, így nem kell végig tartani a gép súlyát, a teher egyenletesen eloszlik.

Egy minőségi benzines fűkasza

A Homelux webáruházban nagyon sok termék kapható otthon és kert témában. A benzines fűnyírókból is igen széles a választék, elsősorban a Hecht márkájú gépeket találjuk meg a kínálatban.

A Hecht 145 benzinmotoros fűkasza azoknak ajánlható, akiknél gyorsan nő a fű, a gaz. A gép könnyedén elbánik ugyanis a magas növényzettel, sőt, mivel fém bozótvágó tárcsát is adnak mellé, alkalmas kisebb faágak, gallyak aprítására is. De damilos fűkaszaként használva elér olyan helyekre is, ahol a fűnyíróval nem tudjuk levágni a füvet, például a kerítések mentén.

Súlya mindössze 7,9 kilogramm, és 1,5kW/2HP teljesítményű kétütemű motorral van felszerelve. Vásárláskor a szereléséhez szükséges szerszámokat is megkapjuk, valamint egy edényt is az üzemanyag keveréséhez.

Kicsit komolyabb gép ennél a Hecht 155 benzinmotoros fűkasza, mely segédkerekekkel is rendelkezik. Ez azok számára hasznos, akiknek fizikailag túl megterhelő a normál benzines fűkasza használata. Mivel itt a gép súlypontja a kerekekre kerül, nagyon egyszerűen és kényelmesen lehet dolgozni ezzel a típussal. Érdemes egy próbát tenni vele!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...