Saját KB bal
Saját KB jobb

Hasznos kiegészítők és elemek csatornához

A csatornarendszer megfelelő kiépítéséhez precíz tervezés szükséges. Amellett, hogy követni kell a tető vonalát, a rendszer különféle egyedi kialakítású, egymást nem helyettesíthető darabokból áll. Lássuk, mik ezek az elemek, és mire kell figyelnünk telepítésükkor!

Kezdjük az alapoknál

Alapvető fontosságú a megfelelő vízelvezetés biztosítása egy épület esetében. A jól kiépített csatornarendszer amellett, hogy megvédi a falakat a nedvességtől, egy adott területre is elvezeti a vizet, nem pedig az alatta sétálók nyakába zúdítja. A ház alapját sem bántja az elvezetett esővíz.

Az ereszcsatornák fontosak, de vannak más tényezők is, amelyeknek jelen kell lenniük ahhoz, hogy jól működjenek. Fontos például a megfelelő alapanyagok kiválasztása, a lehető legmagasabb minőségben.

Szerezz be nagyszerű csatorna- és bádogelemeket a Káplár fatelep honlapjáról!

Vízelvezetés okosan

Az ereszcsatorna-stílusú részek a legegyszerűbben felépítettek, egyetlen egyenes vonalban fogják fel és irányítják a vizet. A nem egyenes részek keresztezhetők sarokcsatornákkal, de a két végnek zártnak kell lennie.

Szükségünk lehet egy csonkos csatornára is, amely a vizet a föld felé irányítja a legalacsonyabb ponton, amely megfelel a víz áramlási irányának. Ezenkívül használhatunk lefolyócsöveket, betorkolló üstöt, ráncolt kifolyót és hattyúnyakat, hogy a vizet közvetlenül a megfelelő helyre irányítsuk.

A tényleges rögzítéshez különféle csatornatartók használhatók. A homlokdeszkára rögzíthető változat, valamint a hajlított, csavart vagy egyenes típus egyaránt segíti a pontos elhelyezést. Ezenkívül kulcsfontosságú a lefolyócsövek stabilitásának megőrzése, amelyre a lefolyóbilincsek képesek.

Kiegészítő elemek a sikeres végeredmény érdekében

A tetőn számos gyenge pont található, amelyeket szintén le kell fedni a vízállóság garantálása érdekében. Bizonyos hézagokat falszegély, hajlatbádog, eresz- vagy párkányszegély, valamint oromszegélyelemek használatával pótolnak. Nem kell tartani a korróziótól, mert a horganyzott ón, és az alatta lévő rétegek távol tartják a nedvességet.

Ha a tetőn van kéménynyílás, akkor a közeli területen is meg kell adni a szükséges biztonságot. Emiatt készültek a kéményszegélylemezek, amelyek az adott építészeti komponenshez igazíthatók.

A tetőn elhelyezett antennák esetében az antennakimenet szintén segít egy nagyon hasonló probléma megoldásában. A horganyzott síklemezek akkor is hasznosak lehetnek, ha a tér nagyobb és lapos, vagy ha a tetőn olyan berendezés található, amelyet nem lehet árnyékolni az előbb említett anyagokkal.

Fedezd fel a Káplár fatelep széles kínálatában elérhető termékeket, és szerezd be a legjobb minőségű elemeket csatornázási munkálataid elvégzéséhez!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...