Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy készülék, amivel távolról irányíthatod a készülékeket

Szeretnéd bővíteni az otthonod belépési, tűz-, illetve beázásérzékelőkkel? Távolról irányítanád ezeket a készülékeket és az egyéb elektromos berendezéseket? Szerencsére akad egy olyan eszköz, amellyel kiterjesztheted az otthonod rendszerét, hiszen egyes érzékelőket pillanatok alatt a telefonodhoz csatlakoztathatsz.

Milyen egy okosotthon?

Egyre többen vágynak olyan otthonra, amely fel van szerelve minden széppel és jóval. Az okosmegoldások ugyanis nagyban megkönnyítik a mindennapi életet, így nem csoda, hogy egyre több és több újdonság kerül a kínálatba. 

Az Elektrikstore.hu AJAX eszközei a biztonságodért felelnek. Védelmet ad a családnak vízszivárgás, betörés, illetve tűz ellen is, így nyugodtan fogsz tudni aludni. A gyártó évek óta azon igyekszik, hogy megbízható készülékeket dobjon a piacra, olyanokat, amelyek segítik a családokat és az ingatlanokat. 

A rendszernek hála ugyanis a lopás esélye lecsökken, ráadásul kicsi az esély a nagyobb balesetekre is. Tűz esetén ugyanis jelez, ezáltal időben ki lehet menni a házból, víz esetén pedig szintén hangot ad ki, ha valahol szivárgást érzékel. Ennek hála pedig időben cselekedhetsz, nem ég le és nem is ázik el az egész épület. 

Az AJAX rendszer működtetése

A márka többször tesztelte, hogy mi az a távolság, ahonnan még érzékeli egymást a két központi egység. Ez a jelenlegi modellek esetében 2000 métert takar. Persze befolyással lehet erre a falak vastagsága, esetleg egyéb akadály, nagyobb szekrény vagy ajtó. Ezek mind csökkentik valamennyire a hatótávolságot. 

Ha nem tudod, hogy érdemes-e beruházni rá, a telepítés előtt nyugodtan csinálj egy rádiós tesztet. Az AJAX Security Systems alkalmazás ugyanis mutatja neked, hogy mennyire erős nálad a jel két pont között. 

A működéshez és a tökéletes jelhez ne felejtsd el ellenőrizni az akkumulátort! A rendszer nem árammal működik, így néha érdemes megnézned, hogy a készülék kiegészítője rendben van-e. Bár hozzá kell tenni, hogy a profi fejlesztésnek hála az energiatakarékos eszközt hét évig nem kell cserélned. Ráadásul az applikáció értesít téged, ha az akkumulátor töltöttsége veszélyesen alacsony lenne. 

Mivel figyelheted az AJAX rendszerét?

Egy nagyon egyszerű módszer van arra, hogyan használhatod ki maximálisan a készülék nyújtotta előnyöket. A riasztóközpont alkalmazása segíteni fog abban, hogy a berendezést folyamatosan figyelni tudd. 

Az applikációt letöltheted mind Androidra, mind iOS-re, így még a telefonod fajtája sem okozhat problémát. Ezáltal a mobilodon keresztül be-, illetve kikapcsolhatod az AJAX készülékét, megnézheted a legfontosabb adatokat. Mindig tisztában lehetsz azzal, hogy milyen a jelerősség, az akkumulátor töltöttsége, illetve a belső hőmérséklet. 

Nem kell amiatt sem aggódnod, hogy esetleg elmegy az áram, hiszen mivel nem közvetlenül a hálózaton keresztül működik, így nem probléma a kimaradás sem. Offline módban a rendszer ugyanúgy működik, így mindig biztonságban lehetsz. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...