Saját KB bal
Saját KB jobb

A harcsázó botok beszerzésének főbb kritériumai

Melyek azok a sajátosságok, amelyekre harcsázó botok után keresve erősen javasolt odafigyelni? Mi minden számíthat annak érdekében, hogy a beszerzett horgászbot a lehető legjobb mértékben a hasznunkra legyen?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten. Remélhetőleg kézzelfogható segítséget biztosítva ezáltal ahhoz, hogy a harcsázó horgászbot beszerzése maximális tudatosság mellett történjen.

Mi lehet igazán fontos harcsázó botok után keresve?

A harcsára történő horgászat legfontosabb kritériuma bizony az erőtartalék. Sosem tudhatjuk ugyanis, hogy mikor akadunk úgymond bele egy olyan kapitális példányba, amely a súlyát tekintve bőven az 50 kilogrammos határ felett is lehet.

Vagyis példának okáért a TackleBait.hu horgász webáruház harcsázó botok szempontjából rendelkezésre álló kínálatát is úgy érdemes szemlélni, hogy a szóba jöhető pálcák esetében az erőtartalék és a terhelhetőség kulcsfontosságú.

Egy harcsázó botnak bírnia kell a strapát, amikor szinte füstöl az orsó fékje, a hal tépné a szerelékünket, és menne a bokorba, mi viszont el akarjuk kerülni a halvesztést. Egyszerre izgalmas, ugyanakkor mégis körültekintést igénylő ez a kérdéskör.

A harcsázó botok beszerzésének főbb kritériumai

Egy harcsázó bot az esetek többségében viszonylag rövidebb. Hisz sokszor bokrok között, ágak alatt és kifejezetten akadós terepen tudjuk megtalálni ezeket a rablóhalakat. Egy 3 méter alatti bottal pedig hatékonyabbak lehetünk a manőverezést tekintve.

Ahogy azt fentebb is kifejtettük, ezzel együtt a harcsázó botnak bírnia kell a sokszor nehéz fárasztásokat. Akkor is, amikor a bot karikába hajlik, és a csónak alól kell felhúzni a brutális méretű harcsákat.

Nem árt persze, ha mindezzel együtt a harcsázó bottal bedobni is viszonylag könnyen tudunk. Hisz ahogy bármely más horgászattal kapcsolatban, úgy harcsára pályázva is kimondott hozzáadott értéke van a pontosságnak.

Ami egy harcsázó horgászbot hasznosulását tovább erősítheti

Nem árt természetesen, ha a fentebb részletezett sajátosságok megfelelő ár-érték arány mellett érhetők el egy harcsázó horgászbot esetében. Hiszen ezáltal megfizethető áron juthatunk hozzá ahhoz a bothoz, amivel hatékonyak lehetünk a vízparton is.

Természetesen önmagában a legjobb harcsázó horgászbot is félkarú óriás csak. Akkor tudjuk ezekből a botokból a legtöbbet kihozni, ha a beszerzésük mellett az orsó, a zsinór, valamint a végszerelék megválasztására is tudatosan figyelmet fordítunk.

Merthogy egy kellőképpen összehangolt felszerelés a megfelelő kiindulási alap ahhoz, hogy kedvező esélyekkel vehessük fel a versenyt életünk halával szemben, Ugyanis harcsára horgászva az ember sosem tudhatja, mikor jelentkezik a horog végén akár életének legszebb és legnagyobb hala.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...