Saját KB bal
Saját KB jobb

A szálerősítésű beton különleges előnyei

Mielőtt belevágnánk egy régóta tervezett vagy halogatott betonozási projektbe, érdemes lehet feltérképezni egyéb, alternatív lehetőségeket is az alapanyagot illetően. A szálerősítésű beton ugyanis rengeteg meglepetéssel szolgál, lássuk, hogyan!

Mikor válasszunk szálerősítésű betont?

A vasbeton rengeteg nagyszerű tulajdonsággal bír, nem véletlen, hogy évszázadok óta népszerű építőanyag. Van azonban néhány olyan előnye a szálerősítésű betonnak, amellyel sarokba szorítja ezt a legendás anyagot. Természetesen van olyan eset, amikor az acél kiváltására nem alkalmas, ám összességében komoly versenytársa a betonacél hálónak.

Amennyiben olyan betonozási munkálatok elé nézünk, ahol az elsődleges cél a teher megfelelő elosztása és a repedések kialakulásának megelőzése, a szálerősítésű beton ideális választásnak bizonyul.

Próbáld ki a Beton Booster szálerősítésű betonját, hogy gyorsabban érhess el tartósabb végeredményt!

Felhasználása

A szálerősítésű beton előnyeit már a felhasználás során, sőt, azelőtt élvezhetjük. A betonacél hálóval ellentétben ez az anyag rendkívül könnyű, így a szállítást, pakolást és tárolást is kevesebb energiabefektetéssel és anyagi ráfordítással megúszhatjuk. Fél tonna betonacélt mindössze 40 kg-nyi makroszállal kiválthatunk, amely jelentős csökkenés, de közel sem a hatékonyságban!

Az építőipari anyagok folyamatos drágulása minden szakembert jelentősen érint, éppen ezért egy ilyen olcsó alternatíva, amely nem vonz magával további szállítási és egyéb költségeket sem, nagy segítség. 

Magas fokú hatékonyság

Hatékonyságát tekintve is első számú, hiszen nem korrodál, és olyan módon erősíti meg a betont, hogy az három dimenzióban tartson, ne csak egy sík mentén. Emellett jó hír, hogy a makroszál könnyen fúrható, és nem kell a fúró törtésétől tartanunk. Jóval hamarabb kizsaluzható, és az általános problémamentessége miatt nem igényel annyi emberi erőforrást, mint a betonacél háló. Mint tudjuk, az idő pénz, így a kevesebb szükséges munkaerő mellett a kivitelezés ideje is lecsökkenhet, olyan gyorsan teszi a dolgát a szálerősítésű beton. Mivel könnyen tárolható és nem romlik meg, és beszerzése sem igényel komoly fejtörést, nagyszerű alternatívának bizonyul.

Az építőanyagok előállítása, gyártása, beszerzése gyakran nagy ökológiai lábnyomot hagyhat. Jó hír azonban, hogy a makroszál gyártása és szállítása sem szennyezi a környezetet nagymértékben, ellentétben a rendkívül kényes betonacéllal. A szálerősítésű beton ellenáll a sónak, lúgnak és a vegyszereknek is, így szinte nem is találhatunk fogást rajta.

Látogass el a Beton Booster honlapjára, és tudj meg még többet erről a fantasztikus anyagról, amellyel a betonozási munkálat garantáltan gyerekjáték lesz!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...