Saját KB bal
Saját KB jobb

A volfrám-karbid gyűrű választásának előnyei

Ha hallottál vagy olvastál már korábban a tungstenről, vagy más néven volfrám-karbidról, azt gondolhatod, hogy ez valamiféle mitikus anyag egy másik világból. Az igazság kevésbé teátrális, de mégis izgalmas.

Szóval, mi is az a volfrám-karbid? Azért vagyunk itt, hogy tisztázzuk ezt, és rámutassunk az ekitoekszerek.hu gyűrűi között is fellelhető tungsten karikagyűrűk előnyeire.

Erősség

A volfrám-karbid – a volfrám és a szén ötvözete – az egyik legerősebb és legtartósabb fém a világon. Amennyiben tehát ebből az anyagból készült karikagyűrűd van, akkor garantáltan nem kell majd azon aggódnod, hogy folyamatos karbantartásra kell járnod az ékszerészhez. Egyszerűen megveszed, és élvezed a viselését.

Tartós fény

A volfrám-karbid az arannyal ellentétben soha nem veszíti el fényét, még hosszú évek után is úgy vakít, mintha új lenne.

Ez persze nem azt jelenti, hogy időnként nem kell eltávolítani róla a felületi szennyeződéseket, de egy biztos, hogy soha nem kell az ékszerészhez elküldened átfogó tisztítás és újrafényezés céljából!

Hipoallergén

Az egyik legrosszabb dolog, ha olyan gyűrűt találsz, amely igazán elnyerte a tetszésedet, de az általa okozott allergiás reakciók miatt nem tudod viselni. Szerencsére a volfrám teljesen hipoallergén. 

A legtöbb ékszerész ugyanis olyan volfrám-karbidot használ, amely nem tartalmaz semmilyen extra adalékanyagot, például nikkelt. Ha tehát fémallergiád van, akkor gondtalanul válogathatsz a volfrám gyűrűk között. 

Megfizethető

A nemesfémekhez, például az aranyhoz képest a volfrám egy alternatív fém, amely sokkal megfizethetőbb. Pontosan emiatt lehet az, hogy az utóbbi időben a tungsten karikagyűrűk olyan népszerű választássá avanzsáltak a piacon.

Egyedi

Mindezeken felül egy volfrám ékszer, legyen szó gyűrűről vagy bármi másról, egy igazán egyedi termék, amely garantáltan mindenhol felkelti majd a körülötted lévő emberek figyelmét.

Hogyan válaszd ki a tökéletes tungsten gyűrűt?

A legfontosabb szempont a vásárlásakor, hogy mindenképpen ügyelj a méretre. Az arany, ezüst vagy platina szalagok ugyan átméretezhetők, a volfrám gyűrűk viszont már nem. 

A méretezésnél talán a legnagyobb probléma a gyűrű szélessége szokott lenni. A szélesebb gyűrű ugyanis jobban illeszkedik, a keskenyebb pedig lazább lesz. Ezenkívül a gyűrű szélessége a stílus fontos aspektusát képezi, ezért mindenképpen ügyelned kell arra, hogy jól nézzen ki az ujjadon.

Végezetül pedig a vásárlás előtt feltétlenül ismerd meg a gyűrű összes összetevőjét, nehogy allergiás reakciókat okozzon a bőrödön. Célszerű lehet a kobaltot tartalmazó volfrám-karbid gyűrűk előnyben részesítése, amelyek gyengébb minőségűek lehetnek ugyan, mint a nikkel, de allergiások számára remekül megfelelnek.

Végső gondolatok

Egy biztos, bármilyenek is legyenek a preferenciáid, el kell ismerni, hogy ennek a fémnek az előnyei igazán meghatározóak. Így hát miért ragaszkodnál a jövőben a jegygyűrűválasztásnál az unalmas, hagyományos anyagokhoz, hogyha itt van előtted ez a csodás matéria?

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...