Saját KB bal
Saját KB jobb

Nincs unalmas hétvége, ha van otthon társasjáték!

A nyári szünet a végéhez közeledik, a strandidőnek is szép lassan vége szakad, a fesztiválok ideje is lejár. Ismét jönnek a mozgalmas hétköznapok és az unalmas hétvégék. Nem kell azonban ilyenkor sem csak a tévét bámulnunk, és tétlenül üldögélnünk a szobában! Ha van otthon társasjáték, minden nagyszerűbb!

Társasjátékok 2 személyre

Ma már rengeteg izgalmas társas kapható, elég, ha szétnézünk a Compaya webshop társasjáték kínálatában, hogy lássuk, mennyiféle típust dobtak a piacra a gyártók.

Ezen az oldalon tudunk keresni a termékek között kategória, játékidő és játékosszám szerint is. Így könnyen kiválaszthatjuk azokat a társasokat, amelyekkel feldobhatunk egy-egy unalmasnak ígérkező hétvégét. 

A legpraktikusabb, ha van otthon egy olyan társas is, amelyet 2 fő játszhat: ez remek megoldás lehet a testvéreknek, házaspároknak, de akkor is elővehetjük a páros játékot, ha a szomszéd gyerek átjön csemeténkhez látogatóba.

Az ovis zsúrok, szülinapi bulik, csapatépítő tréningek kivételével valójában mindenhol jól felhasználhatók ezek a társasjátékok. A gyerekek játszhatnak velük, míg a szülők pihennek, készítik az ebédet, a felnőttek pedig este, egy pohár bor mellett is leülhetnek társasozni kettesben.

Szerencsére a Compaya társasjátékbolt kínálatában minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb játékot.

Egy nagy kedvenc: a Fungi kártyajáték

Nem oly rég jelent meg – a Compaya munkatársainak hála – a Fungi nevű kétszemélyes kártyajáték, mely azonnal a vásárlók kedvence lett. Nem is csoda, hiszen a szabályai egyszerűek, a kivitel pedig pompás! 

Itt a következő a feladat: össze kell gyűjteni a legfinomabb gombákat, hogy aztán megsüssük őket a serpenyőben. Vajjal és almaborral még finomabbá tehetjük a fogást! A gombák elkészítéséért zamatpontokat lehet szerezni. Az lesz a nyertes, aki a legtöbb zamatpontot gyűjtötte össze.

Ehhez az alábbi kellékek találhatók a dobozban: 

  • 86 erdőkártya
  • 8 éjszakakártya
  • 18 botkártya
  • 1 cipőkártya
  • 6 összefoglaló kártya
  • 1 szabályfüzet

Nagyon izgalmas ez a társas, 10 éven felülieknek bátran ajánlható, jól fejleszti a memóriát is. A játékidő sem hosszú: mindössze 15-45 perc. 

Patchwork – szerelmes pároknak is

Uwe Rosenberg neve bizonyára ismerősen cseng mindenkinek, aki kedveli az absztrakt társasjátékokat. Az ő egyik leghíresebb, legjobb alkotása a Patchwork társasjáték, mely idén Valentin-nap alkalmából szerelmes kiadásban is megjelent.

Az alap társasjátékot több díjra is jelölték, 2014-es megjelenése óta töretlenül népszerű. Könnyű megjegyezni itt is a szabályokat, ezért már 8 éven felülieknek is javasolható.

Ebben a játékban a tetrisz játékból ismert formájú mozaikdarabkákat kell összeilleszteni, ezekből egy szép takarót kell készíteni. Az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti, ehhez azonban kell némi logika, összpontosítás és kitartás.

A Patchwork sem tartozik a hosszú idejű játékok közé, de épp ezért akár minden nap elő lehet venni, ha páros társasjátékhoz van kedvünk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...