Saját KB bal
Saját KB jobb

Infralámpával a gyorsabb gyógyulásért

A napfény számos betegség esetén tudja elősegíteni a gyógyulást. Azonban napozás során a napfény melegségét adó infravörös fény mellett a káros hatásokkal bíró UV-sugárzás is eléri a bőrünket. Illetve nem is túl praktikus a napozás, mondjuk télen. Ezzel szemben egy infralámpa segítségével mindig elérhető az infravörös fény gyógyító ereje.

Mik azok az infralámpák?

Az infralámpák által kibocsátott fény áthatol a bőrön, annak alsóbb rétegeibe jutva, akár 7 centiméter mélyen is. Így az infravörös fényt adó eszköz nemcsak a felszíni réteget, azaz a bőrt tudja kellemesen felmelegíteni. A melegítő hatás egészen a mélyebben lévő szövetekhez is elér, így az izmokhoz, csontokhoz és idegekhez is. A Rehaker.hu infralámpa kínálatában számos különböző erősségű eszköz megtalálható, amelyek különböző problémák esetén tudnak neked segítséget nyújtani.

Ezek az eszközök ugyanolyan infravörös fényt állítanak elő, amely a Napból is származik. Jelentős előnye azonban, hogy az UV-sugárzást el tudjuk vele kerülni, illetve koncentráltan tudjuk az infravörös fényt a gyógyítandó testrészhez juttatni. Akár egy hideg, téli estén, a szobában ülve is élvezhetjük a Nap és az infravörös fény gyógyító hatását. Sőt, egyes verziók esetén még időzítővel is beállíthatjuk, hogy mennyi ideig szeretnénk a kezelést, nem kell odafigyelni az órára.

Az infravörös fény hatása

Ahogy az infralámpák által kibocsátott infravörös fény eléri a bőrt, illetve áthalad azon, kellemesen felmelegíti. Az emberi test normál reakciója hő hatására, hogy az erek kitágulnak, ezáltal elősegítve azt, hogy ne hevüljön túl a test. Az erek kitágulásával egyidejűleg javul az adott terület keringése és az ér környezetében lévő szövetekeknek megnő az oxigén- és tápanyagellátása.

Tehát az infralámpák általali fény segít abban, hogy bizonyos testrészeket koncentráltan felmelegíthessünk, és az ezáltal előidézett vérbőség pedig elő fogja segíteni az adott testrész gyorsabb gyógyulását.

Milyen előnyei vannak az infralámpáknak?

Az oxigéntöbblet, valamint a jobb tápanyagellátottság különösen a gyulladásos megbetegedések, valamint a sebek gyógyulásában tud segíteni. Ennek megfelelően traumás vagy műtéti sebek környezetében használva gyorsabb felépülést lehet vele elérni. De ugyanúgy tud segíteni allergia, illetve egyszerű megfázás esetén is.

Az infralámpák használata az izom- és ízületi eredetű gyulladások, valamint fájdalmak enyhítésében is előnyös. Az eszköz gyógyító hatását fül-orr-gégészeti megbetegedések esetén is használják. Kiemelten előnyös hatása van arcüreg- és középfülgyulladás esetén.

Az infralámpák számtalan, különösen gyulladásos betegség terápiáját segíthetik elő azáltal, hogy a jótékony hatású infravörös fényt kényelmesen és koncentráltan elérhető teszik.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...