Saját KB bal
Saját KB jobb

Azt hiszed, neked felesleges az online marketing?

Talán alig akad már olyan vállalkozó, aki az online marketinget nélkülözhetőnek gondolná, ám az viszont teljesen biztos, hogy sokan merőben tévesen mérik fel a jelentőségét az online marketing eszközeinek.

Ma, amikor már a vásárlások döntő többsége az internetes portálokon történik, meg kell ragadni minden lehetőséget arra, hogy jelezd az emberek felé: a te terméked vagy szolgáltatásod az, amire éppen szükségük van. Ha te nem teszed meg, megteszi a konkurenciád, de akkor a bevétel is hozzájuk vándorol a te bankszámlád helyett.

Miért fontos az online marketing?

Az online marketing lényege az, hogy minél több látogatót vonzz be a honlapodra, akikből aztán lead, majd konverzió lehet. Ha most úgy érzed, kicsit kínaiul beszéltünk, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a HM Marketing Kft. online marketing tippjeit, valamint igénybe venned átfogó marketing szolgáltatásaikat.

Az online marketing ugyanis nem egyszerű, számos összetevőből áll, és ezek az elemek egyfolytában változnak, így vállalkozó legyen a talpán, aki ezt a napi ügymenet mellett követni tudja.

Ezért is jó, ha megbízol egy marketing ügynökséget, hogy építse fel a rendszered. Mutatjuk is, hogy mennyi online marketing eszközt tudsz bevetni a vevőszerzés érdekében!

Nálad mindegyik eszköz működik, hogy termelje neked a pénzt?

Nézd csak ezt a szép kis listát. Pipáld ki azt, amelyiket úgy csinálod, ahogy a nagykönyvben meg van írva, ám ha csak egyet is kihagysz, az azt jelenti, hogy vevőket, ügyfeleket veszítesz.

  1. Honlap: ez az origója minden online marketingnek, ma már nincs vállalkozás jól működő honlap nélkül.
  2. Tartalommarketing: értéket adó blogbejegyzésekkel, podcastekkel, posztokkal, e-bookokkal tudsz kitűnni a tömegből, és még a keresőmotorok is jobb szeretik a hasznos tartalmakat.
  3. Közösségi média marketing: Akár a Facebook, akár az Instagram kötelező elem, hiszen minden ott történik, és a nap bármely szakában emberek százezreit találod meg online.
  4. PPC: Google és Facebook fizetett hirdetésekkel csak azokért a kattintásokért kell fizetned, amikor az érdeklődő belekattint a hirdetésbe, és a landing oldaladon landol.
  5. Influencer marketing: Sztárok és bloggerek közül kerül ki a legtöbb influencer, aki hatalmas követőbázisát felhasználva más cégek termékeit reklámozza, vagyis befolyásolja a tömeget, hogy mit vásároljon.
  6. SEO: A keresőoptimalizálás elengedhetetlen elem, hiszen ennek köszönhető, hogy az organikus találati listán meglehetősen rangos helyre kerülhess.
  7. E-mail marketing: A jó öreg hírlevelezés sosem megy ki a divatból, csak minőségi tartalmat kell nyújtani az arra kíváncsiaknak!

Nemcsak nagyoknak!

Ha azt hiszed, hogy csak nagyvállalatoknak kell minden területen jelen lenniük, akkor javasoljuk, hogy azonnal értekezz a HM Marketing Kft. szakértőivel, hogy lásd, a legkisebb vállalkozások épp úgy ki tudják használni ezeket a lehetőségeket, mint a multinacionális cégek vagy a KKV-k.

Ne késlekedj, légy jelen minden platformon, hogy minél többen rád találjanak!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...