Saját KB bal
Saját KB jobb

A méregtelenítés alapelvei

A méregtelenítéssel kapcsolatban rengeteg a félrevezető információ. Fontos tudatosítani, hogy nem egyenlő az éhezéssel, ezzel csupán megtámogatjuk a szervezetünk tisztítási folyamatait. 

Mindezt kevesebb méreganyag fogyasztásával, és az azoktól való hatékonyabb megszabadulást elősegítve.

Mit érdemes tudni a méregtelenítésről? 

Szervezetünk többek között a májunk, az emésztőrendszerünk, a tüdőnk, a bőrünk, és a vesénk által igyekszik kiiktatni a haszontalan méreganyagokat. A méregtelenítés során egy hatékonyabb tisztulást teszünk lehetővé. Nem szabad azonban összemosni a fogyókúrával, annak ellenére sem, hogy mellette súlycsökkenés is bekövetkezhet. A méregtelenítés célja nem a gyors súlyleadás, hanem a szükségtelen anyagok távozásának segítése. 

Méregtelenítést segítő készítmények beszerezhetők például a MamaVita méregtelenítő termékek kategóriájából, ahol vegyesen megtalálható többféle étrend-kiegészítő különböző formában, például porok, kapszulák, tabletták, spirulina, alga tartalmú méregtelenítők is. 

Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a méregtelenítésre lelkiekben is javasolt felkészülni. Ugyanis a fizikai hatásain túl a lelkiállapotot is befolyásolja, hiszen erős akaraterő szükséges, hogy kilépjünk a megszokottból, és megtagadjuk egy időre az “egészségtelenebb” ételeket. 

Szervezetünkben a méregtelenítés egy összetett folyamatrendszer során zajlik, ilyenkor nincsen vízvisszatartás, és a bélrendszerünk kellően kitisztul. Testünk a táplálékot a felhalmozódott zsírokból, az ízületekben lerakódott sóból kezdi kinyerni. 

Átmeneti negatív hatások 

A méregtelenítés során számolnunk kell néhány átmeneti negatív hatással is! 

Ilyenkor bőrünk állapota romlik, ugyanis a méreganyagok egy része a pórusokon és a mirigyeken át távozik, emiatt kipattogzás, kiütés is megjelenhet.

Szintén előfordulhat, rövid ideig tartó puffadás, hasmenés vagy épp székrekedés. A hashajtással mindenképpen legyünk körültekintőek, hiszen komoly dehidrációt, és elektrolit egyensúlyzavart okozhat, ami veszélyes! Óvatosan járjunk el minden esetben! 

Talán az egyik legnehezebben kezelhető negatív vonzata a méregtelenítésnek az éhségérzet, az ingerültség, és a fáradtság. Olykor fejfájás is felléphet, ami szintén nehezíti. 

Okosan méregtelenítsünk! 

Mielőtt belefognánk, javasolt kikérni orvosunk vagy egy táplálkozási szakértő véleményét, ezzel elkerülve a problémákat. Így lehetőségünk nyílik személyre szabottabb étrendet beiktatni, egyéni megszorításokkal. 

Az étrend módosításánál a fokozatosság elvét kövessük! Apránként, kisebb léptékben haladjunk! 

Együnk több gyümölcsöt, zöldséget, igyekezzünk kizárni a cukros ételeket, és a feldolgozott, félkész ételeket egyaránt. 

A bőséges folyadékfogyasztás létfontosságú! A vizet ízesíthetjük citrommal, hogy kellemesebb, frissítőbb érzetet keltsen. 

Nem ajánlott várandósság, betegségek idején, továbbá táplálkozási zavar, fekélyek esetében sem! Vese- és cukorbetegek szintén ne méregtelenítsenek!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...