Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen szíjat válasszak az okosórámhoz?

A digitalizáció nagy léptékű fejlődése lehetővé tette, hogy néhány évtizede megjelentek a mobiltelefonok. Ezt követték pár éve az okostelefonok és nem volt kérdés, hogy ez még tovább fog bontakozni valamerre, és ez az irány az okosórák és okoskarkötők világa lett.

Azontúl, hogy megjelentek az okosórák és okoskarkötők, velük együtt újabb termékek váltak elérhetővé a piacon. Nemcsak az okostelefonokhoz kapható már számtalan fajta kiegészítő, hanem az okosórákhoz is.

Egykoron és ma

Régen, amikor kinéztünk egy órát magunknak, akkor egyértelmű volt, hogy a számlapot együtt kell kiválasztanunk az óraszíjjal, hiszen egyben lehetett csak kapni. Ha megrongálódott vagy megsérült, akkor az órástól, ha szerencsénk volt, tudtunk beszerezni hasonlót, de ugyanolyat ritkán.

Mára ez nagymértékben megváltozott. A HelloCase webáruház Apple watch termékeihez megszámlálhatatlan sok óraszíj közül választhatunk már. Ha szeretnénk, akár minden alkalomra is más és más szíjat csatolhatunk fel. Ezek alapján rögtön szembeötlik az a tulajdonságuk az Apple watch óraszíjaknak, hogy nagyon fontos, hogy könnyen, gyorsan cserélhetők legyenek, és ez így is van esetükben.

Az okosóra szíj választásának szempontjai

A legfontosabb, hogy az okosóráddal kompatibilis szíjat válassz, hiszen mindegyik gyártónak megvan a saját maga zárt okosóra rendszere. Egy Apple watch-hoz semmiképp ne akarj valami olcsó bóvli kínait választani, kerüld a tömegtermékeket, hiszen még mindig belefuthatsz olyan óraszíjba, amelyet nem lehet lecserélni.

Manapság már az okosóra szíjak rögzítésében is nagy választékra bukkanhatsz. Fontos, hogy többfélét is megnézz, és kiválaszd, hogy a te mindennapi szokásaidnak megfelelően, melyik lesz az a mód, amelyet leginkább tudsz használni. Ha például tudod, hogy gyakran fogod cserélni a szíjat, akkor érdemesebb egy számodra könnyebben le- és felcsatolható típus mellett dönteni.

Lényeges minden esetben lemérni a csuklókörfogatot, hiszen ahogy a ruhák esetében is, változó a méretünk. A komolyabb gyártók megadják ezt az adatot, míg másoknál találkozhatunk a már ismert S, M, L, XL kifejezésekkel.

Hogyan tartsuk tisztán?

Ez is alapvetően a szíjak fajtájától, azaz anyagától függ. A legnépszerűbbek a szilikon óraszíjak, mivel rugalmasak, könnyedek, ugyanakkor kevésbé sérülékenyek. Viszont tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy ezek is egy idő után tönkremennek, hiszen minden óraszíjnak korlátozott az időtartama és a szilikon szíjakat általában azok vásárolják, akik nagyobb igénybevételnek teszik ki vagy gyakran cserélik. Előfordulhat, hogy reggel még futáshoz használod, este meg már síelsz vele külföldön. A nagy hőingadozás sem tesz jót egy szilikon óraszíjnak.

Figyelni kell arra is, hogy ne kerüljön mosógépbe vagy szárítógépbe és radiátorra sem. A szilikon óraszíjakat rendszeresen meg szabad mosni szappanos vízzel. A fém óraszíjakat általában azok vásárolják, akik irodában vagy elegáns körülmények között dolgoznak, így ezek kevésbé lesznek szennyezettek, elég, ha letöröljük őket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...