Saját KB bal
Saját KB jobb

Csinos és kényelmes női mokaszinek

Egy mokaszin kapcsán mindenkinek a maximális kényelem, a divatos és csinos megjelenés jut eszébe. Az indiánoktól származó, később Európában is elterjedt mokaszinok azok a lábbelik, amelyek rendelkeznek mindezekkel a pozitív tulajdonságokkal. Ha kíváncsi rá, miért különleges még egy mokaszin, olvassa el az alábbi cikket!

A mokaszinek jellemzői

A VIBA cipő webáruház mokaszinjei szinte teljes egészében bőrből vagy textilből készültek, és a talprész, valamint a cipő felső része nem különíthető el élesen egymástól. Épp ezért annyira kényelmes. A puha talp sarokkal nem rendelkezik, teljesen egy szintben van a felsőrésszel. A lábbelit gyakran masnik vagy rátétek, például bojtok, csatok is díszíthetik, de akár anyagukban is dekoráltak lehetnek. A webáruház táskái között minden bizonnyal megtalálja a mokaszinhez illő darabot, tökéletesen harmonikussá varázsolva ezzel a megjelenését. 

Mokaszinből is létezik elegáns és sportos megjelenésű is. Ha Ön inkább a letisztult vonalat kedveli, válasszon klasszikus fekete, barna, bézs vagy sötétkék cipőt! Ha viszont vidám, vagány darabot keres, vásároljon színes, mintás darabot! Ugyanígy változatos a mokaszinek stílusa is, hiszen konzervatív és feltűnő, merész darabok is felfedezhetők a boltok polcain. Ami azonban mindegyikben közös, az a maximális kényelem és az időtállóság. 

A mokaszinek eredete

A mokaszinek eredete egészen az észak-amerikai őslakosokig nyúlik vissza. Már a korabeli indiánok is szívesen hordták ezt a sokoldalú lábbelit, amely lapos sarkú volt és teljes mértékben bőrből (a legtöbbször bivalybőrből) készült. Olyannyira tartós volt, hogy gyakran élethosszig hordták.

Alapvetően két típust különböztettek meg: az egyik egy lapos talpú fajta volt, amelynek talprésze szinte teljesen egybeolvadt a cipő többi felével. A másik típus jellemzője a megvastagított talp, amely lehetővé tette a nehezített terepen való közlekedést is. A mokaszinok uniszex mokaszinek voltak, és a mai napig hordják mind a férfiak, mind pedig a nők. A mi kultúránkban a tavasz előhírnőkeinek tekinthetők, hiszen az első meleg napsugarak megjelenésekor már megjelenik a lábakon, de akár a nem túl meleg nyári napokon is hordhatók. 

Az indián hagyományok a mokaszinekben is megjelennek

Nem véletlen, hogy a tradicionális elemek a legnagyobb márkák által gyártott mokaszinekben is megjelennek. Ha vonzódik ezekhez, választhat olyan cipőt is, amelyben visszaköszönnek a bőrdarabokból összevarrt stílusjegyek. A varrás is lehet látványos, a letisztult, mégis egyedi darabok kedvelőinek érdemes egy különleges varrással ellátott mokaszint választani.

A mokaszin egyedi, trendi viselet, mégis rendkívül kényelmes. Minden korosztály számára megfelelő, a fiatalok és az idősebbek is megtalálhatják az ízlésükhöz passzoló darabot. Tekintse meg a fizikai webshopok és a boltok választékát, majd válassza ki a személyiségéhez és igényeihez leginkább illő mokaszint!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...