Saját KB bal
Saját KB jobb

Amikor eljön a szülés ideje

A kilencedik hónap végén, amikor elérkezik a baba születésének ideje még sok a teendő. Bár ilyenkor már csak ellenőrizni kell, hogy minden szükséges holmi meg lett-e vásárolva és összepakolni minden fontosat, amit a kórházba visz magával. 

Érdemes két csomagba pakolni: egy táskába, amire a szülőszobában lesz szükség, és egy másikba, amit majd a gyermekágyas osztályra visz magával. A nagyobb csomagot, amit a gyermekágyas osztályra visz magával az anyuka, érdemes gurulós bőröndbe pakolni, mert szülés után nem ajánlott nehezet emelni.

Ami nem maradhat otthon

A személyes iratokat érdemes olyan helyre pakolni, hogy a kórházba érkezéskor könnyen elő tudja venni. Célszerű egy mappába tenni mindent, a személyi igazolványt, lakcímkártyát, házassági anyakönyvi kivonatot vagy apasági elismerő nyilatkozatot. A Happy Baby Box kórházi csomagban minden szükséges holmit megtalál, ami kell majd a szülőszobában. 

Vajúdáshoz a legkényelmesebb egy ujjatlan hálóing lesz vagy egy hosszabb kényelmes póló. Abban az esetben, ha kádban szeretne vajúdni, akkor egy bikinifelsőt is tegyen be, és egy strandpapucsot készítsen be, amiben be tud állni a zuhany alá. Bugyi helyett talán praktikusabb az eldobható pelenkabugyi. 

Fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, vajúdás közben a buborékmentes ásványvíz a legjobb választás. Rágcsálnivalóból olyat érdemes bekészíteni, ami gyorsan felszívódó szénhidrát, mert a vajúdás sokszor hosszú órákig tart, és jelentős energia vesztéssel jár. Szülés után jól jön majd egy kiadós, tartalmas szendvics, főleg, ha az esti órákban vagy éjszaka születik meg a baba, és már nem kap vacsorát a kórházban. A fényképezőgép vagy telefon legyen kéznél, hogy a babáról a legelső képet megörökíthessék.

Mi kerüljön a neszeszerbe?

A szülés után, különösen ügyelni kell a higiéniára, tisztaságra, a fertőzés megakadályozására. Ennek érdekében mindenképp vigyen magával fertőtlenítő kendőt és fertőtlenítő szappant is, de praktikus a WC ülőkére helyezhető papírülőke is. A szülés utáni napokban erősebb vérzésre lehet számítani, ezért nagyméretű éjszakai szárnyas betétet vagy pelenkabugyit kell használni. Ezenkívül a szokásos tisztálkodási szerekre lesz szükség: tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, dezodor, arckrém, papír zsebkendő, WC papír, fésű, hajszárító.

Mire lesz szükség a gyermekágyas osztályon?

Készítsen be több, kényelmes, elöl gombos hálóinget, olyat, amiben kényelmesen tud majd szoptatni. Papucsból olyat válasszon, amit könnyen tud fertőtleníteni vagy mosni. Bugyiból csak a kényelmes fazon jöhet szóba, és egy köntösre is szüksége lesz. Két nagy törölközőt és két kisebbet is csomagoljon a bőröndbe! 

Ne felejtse el a kórházi étkezéshez az evőeszközöket és poharat, szalvétát, valamint egy kisebb adag mosogatószert és szivacsot sem. Érdemes emésztést könnyítő ételeket is bepakolni, például aszalt szilvát, müzliszeleteket, mert a kórházban kapott ételek sajnos nem mindig ideálisak egy kismama számára. A kisbabának szükséges holmikat pedig egy külön csomagba érdemes összekészíteni.

Talán tudtunk Önnek segíteni ezzel az összefoglalóval, és zökkenőmentes, szép szülése lesz!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...