Saját KB bal
Saját KB jobb

Ilyen az ideális napozóágy

Nyáron a legjobb módja a passzív pihenésnek a napozóágyban való heverészés. Nincs is jobb annál, mint a nyugágyban fekve gyönyörködni a kert virágaiban, fáiban, hallgatni a madárcsicsergést. Ha rendelkezik kerttel, terasszal vagy nagyobb erkéllyel, kellemes kikapcsolódás helyszíne lehet, miközben D-vitaminnal töltődik, szunyókálhat vagy elolvashatja végre a kedvenc könyvét.

A napozás javítja a hangulatot, de a veszélyes órákban, mikor extrém a napsugárzás, érdemes árnyékba húzódni és napozókrémmel védeni a bőrt a leégéstől. Ehhez azonban mindenképp szükséges beszereznie egy kényelmes és jó minőségű napozóágyat.

Mi alapján válasszon nyugágyat?

A MÖBELIX napozóágy választékában különböző anyagból készült modellek közül válogathat.

A legfontosabb, hogy jó minőségű napozóágyat válasszon, mert a használatából eredendően ki vannak téve az állandó UV-sugárzásnak. A jó minőségű fából, rattanból, műanyagból készült napozóágyak hosszú évekig ellenállnak az időjárásnak, és nem szálkásodnak, fakulnak ki.

A nyugágy anyagválasztása attól is függ, hogy zárt vagy nyitott teraszra kerül a bútor. Amennyiben nyitott, akkor időjárásálló napozóágyat célszerű vásárolni és rendszeresen gondoskodni kell a tisztán tartásáról, felületkezelésről is, ha hosszú évekig meg akarja őrizni a szépségét.

Milyen anyagból készüljön?

A fából készült napozóágy közkedvelt, esztétikus megjelenése mellett időtálló is. Rendszeres felületkezeléssel tartható karban. Az ár/érték aránya is kiváló.

A fémvázas napozóágyak fekvőfelülete erős és ellenálló anyagból készül. Kényelmesek és könnyen mozdíthatók. Egyszerű a tisztán tartásuk is, csupán vízre, törlőrongyra és némi mosószerre van szükség. Hosszú évekig szolgálhatja a kényelmét.

A polirattanból készült nyugágyak mutatósak, kellemes tapintásúak. Ellenállnak az időjárásnak és az erős UV-sugárzásnak is. Nyitott teraszon is használható, mert nem árt neki sem az eső, sem a pára. Nem igényelnek felületkezelést, csak vizes ronggyal szükséges tisztítani.

A műanyag kerti nyugágyak kedvező áruk és könnyű szállíthatóság miatt előnyösek. Azonban élettartamuk nem igazán hosszú, mert tartós UV-sugárzásnak kitéve, idővel kifakul a színük.

Nyugágy méretek

A nyugágy lehet egyszemélyes vagy kétszemélyes is, a funkciója mindkettőnek ugyanaz, lehetővé tenni a heverészést a kertben vagy a medence partján.

Egy napozóágy a legtöbb teraszon, kertben elfér, ha szeretné elkerülni a családi vitát, akkor érdemes többet venni vagy kétszemélyes kivitelt választani, amely maximális pihenést nyújt, mert kényelmesen el lehet rajta nyújtózni. A napellenzővel ellátott modellek nagyon praktikusak, mert akár napszemüveg nélkül is tud olvasni, és árnyékolja az arcát, védve a leégéstől. A napozóágyaknak általában 5 dőlési szöge van, az ülőhelyzettől a fekvőig. Ha szeretne hason is feküdni a napozóágyon, akkor arra figyeljen, hogy ne ívelt alakú legyen.

Nézzen körül a kínálatban, és válasszon igényei szerint!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...