Saját KB bal
Saját KB jobb

Kapunyitás kényelmesen, távvezérelt elektronikával

A terjedőben lévő okosotthonok világában a távvezérelt kapunyitás már nem számít különlegességnek, viszont jogos elvárása a háztulajdonosoknak a maximális kényelmük érdekében.

A kertes családi házak megközelítését szolgáló személy- és autóforgalom áthaladását lehetővé tevő kapuk nemcsak a magántulajdon védelmét jelentik, de esztétikai funkcióval is rendelkeznek, meghatározhatják egy ingatlan stílusát. Egy jól kialakított, könnyű nyitást és zárást lehetővé tévő kapu növeli a tulajdonosok komfortérzetét, elégedettségét. A távirányítós kapu ma már alapfelszereltség minden háznál, ami azonban galibákat is okozhat. Mit tegyünk, ha elveszett a kapu távirányítója? Erre kerestük a lehetséges megoldásokat.

Kerítések, kapu, kerítésrendszerek

A kerítések megakadályozzák a hívatlan vendégek betoppanását a magánterületünkre. Azonban mivel a ki- és bejutást az ottlakók, ismerősök, egyes szolgáltatók számára meg kell oldani, szükség van nemcsak fix, hanem mozgatható kerítéselemek kiépítésére is. A Mi kerítésünk modern alumínium kerítései, valamint személybejárói és úszókapui masszív, tartós szerkezetek, amelyek a garantált élettartam alatt semmiféle karbantartást nem igényelnek. 

Az esztétikus megjelenés érdekében célszerű egységes kerítéselemeket és kapukat kialakítani, akár új építésű kerítésekről, akár meglévő felújításáról van szó. A méretekről, elhelyezkedésről, megfelelő kialakításról már a kerítés tervezésekor határozni kell az igények ismeretében.

Távirányítós kapuk

Ma már nem elérhetetlen vágy egy távirányítóval nyíló kapu, hanem alapfelszereltség. Az alumínium kerítések masszív és tartós anyaga kellő stabilitást és merevséget nyújt a kapunyitó motorok felszereléséhez, így amennyiben ilyet választasz, nem lehet kérdés, kell-e a kényelmet szolgáló távirányítós kapu. Gondolj bele, hidegben, esőben mennyivel kényelmesebb hazaérkezni, ha már csak a garázsban kell kiszállni az autóból. 

Személykapuk esetén is kényelmes lehet, ha a beengedés egy gombnyomásra történhet.

Mit tegyél, ha elveszett a kapu távirányítója?

Persze egy távirányító nem távirányító, így jó, ha induláskor rendelkezünk plusz egy távirányítóval arra az esetre, ha valami történne a használatban lévővel. De ha nincs, akkor se ess pánikba, mutatjuk a lehetséges megoldásokat:

  • Ha van másik, a kérdéses kaput nyitó távirányító, akkor egy szaküzletben klónoznak belőle másikat.
  • Amennyiben olyan távirányítót találsz, amelyik nem működteti a kaput, általában akkor is javítható a szerkezet, és az alapalgoritmusok és frekvenciatartományok segítségével készítenek egy új távirányítót. Ha a processzor nem sérült, a távirányító javítható.
  • Ha az összes távirányító elveszett, akkor is kiszűrhető néhány kérdéssel, milyen típusú volt a távkapcsoló, és szerencsés esetben van segítség.

A kényelmünk olykor bosszúságba is fordulhat, például ha a munkahelyünkön felejtjük a távirányítót, vagy ha lemerül az elem, elromlik vagy elveszítjük, de aggodalomra nincs ok, mindenre van megoldás.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...