Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen kőműves szerszámok jöhetnek jól otthon?

Az otthoni barkácskészlet hiánya gyakran csak a legnagyobb szükség idején válik fájóvá. Ugyanez jellemző a speciálisabb eszközöknél is, amelyekből érdemes betárazni, hogy azonnal legyen mihez nyúlni, ha szerelési, felújítási munkálatok elé nézünk.

Kőműves szerszámok nemcsak szakembereknek

Bár a háztartáson belül történő összeszerelési és egyéb munkálatok, valamint a profi szakmunka között hatalmas különbség van, egy azonban közös. Jó minőségű szerszámok és eszközök nélkül szinte biztosan nem lesz sikeres a projekt. Elég csupán egy bútor összeszerelésre, vagy egy kis felületen lévő glettelésre gondolni. Ezeket akár egy internetes videó segítségével is megoldhatjuk, ha van már némi tapasztalatunk. 

Ha pedig váratlan helyzet előtt találjuk magunkat az éjszaka közepén vagy ünnepnapon, szinte biztosan azt kívánjuk, bárcsak lenne itthon egy-két hasznos szerszám. Nézzen körül a VasMuszakiBolt.hu nagyszerű kőműves szerszámai között, és szerezzen be néhány praktikus eszközt háztartási használatra!

Alapvető szerszámok

Kőműves szerszámkészlet összeállításához érdemes végiggondolni, hogy milyen, a háztartásban is előforduló projektekhez használhatjuk fel ezeket. Ha például tudjuk, hogy a tinédzser gyermekünk előszeretettel kérlel minket szögek beverésére, hogy kitegye a kedvenc képeit, akkor egy kalapács jól jöhet. 

Ha pedig egy könyvimádó anyukával, apukával van dolgunk, szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb kinövik a regények a jelenlegi polcot. Egy kalapács segítségével megkönnyíthetjük a szerelési munkálatokat, ezért elengedhetetlen szerszámnak számít az otthoni készletben.

Ha már a falra rögzíthető elemeknél tartunk, nincs is bosszantóbb egy ferde polcnál vagy képkeretnél! Ennek elkerülése érdekében érdemes vízmértékkel belőni a tökéletes pozíciót.

További hasznos eszközök

A habarcsvödröt nemcsak a kötőanyag szállításához használhatjuk, ám ahhoz kimondottan jól jön. Befoghatjuk növények öntözésére, vagy akár szerszámok és eszközök tárolására is.

Bármekkora méretű is az otthonunk, szinte biztos, hogy éltünk már át olyan szituációt, ahol nagyon jól jött volna egy létra. Egy villanykörte kicserélése, egy túl magas polcon lévő konyhai robotgép elérése vagy szobafestés során is kapóra jöhet. Éppen ezért érdemes helyet találni neki otthonunkban a váratlan helyzetekre.

A fali javításához vagy kötőanyag felviteléhez szerencsés, ha különböző simítókat, spaklikat is beszerzünk. Ezek segítségével pontos és precíz simítást végezhetünk el, megkímélve magunkat a rengeteg utólagos javítástól. Nem mellesleg helyes használat esetén úgy érezhetjük magunkat, mint az igazi profik.

Állítsa össze saját otthoni szerszámkészletét a VasMuszakiBolt.hu széles kínálatában található, minőségi és megbízható eszközökből!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...