Saját KB bal
Saját KB jobb

Ez kell neked: kényelem, stílus és divat egyetlen cipőben!

Jó hírünk van, ha régóta ezt az egyedülálló kombinációt kerested. Létezik a három lényeges tulajdonság: a stílus, a divat és az extra kényelem egyetlen cipőben, és mindez tökéletes minőségben!

Nőként bizonyára rajongsz a cipőkért, és bár a magas sarkú cipőket hipernőiesnek tartod, a kényelmed, lábad egészsége legalább ennyit nyom a latba, amikor nem a klasszikus szexi énedet akarod megmutatni.

Egy kis cipőtörténelem

Tudtad, hogy a már az ősemberek is beburkolták a lábukat a hideg elleni védekezésül mintegy 500 ezer évvel ezelőtt? És hogy az első ismert lábbeli Kaliforniából származik, és kb. 9000 éves? Talán nem véletlen, de napjaink egyik kedvelt kényelmi cipőmárkája, a Griff Webshopban is kapható Skechers szintén itt született.

Az első lábbelik saruk és csizmák voltak, kunkorodó orral. A későbbi korokban a cipőorr növekedésnek indult, egészen addig, amíg Szép Fülöp francia király törvénybe nem foglalta, hogy csak a nemeseket illeti meg a 60 cm-es cipő, és a közemberek csak féllábnyi kunkorodást viselhetnek. Innen ered a “Nagy lábon él.” mondás is.

A magas sarok nem a nők privilégiuma volt, ráadásul igen praktikus okai voltak kialakulásának, viselésének: az egyiptomi mészárosokat segítette abban, hogy ne vérezzék össze a lábukat. 

Az első csábító női magassarkút Medici Katalin viselte, hogy palástolja alacsony termetét, és elbűvölje választottját. A nők képesek voltak feláldozni kényelmüket a hiúságért, így indult világhódító útjára a magas sarkú cipő. 

Szerencsére ma már nem ez az egyetlen elfogadott női viselet, mióta Jane Fonda divatba hozta az aerobic kapcsán a sportcipőket. Napjainkban jól megférnek egymás mellett a különböző orrú, sarokmagasságú és vastagságú cipők, így mindenki stílusa, kedve és az alkalom szerint választhat magának lábbeliket.

Kényelem, stílus és divat egyetlen cipőben ötvözve!

Ez a három, a mai nők számára igen fontos tulajdonság nem járt mindig együtt a lábbeliket illetően, sok szenvedés árán jutottunk el idáig. A modern nő egyszerre tud bombázó, sportos és divatos lenni, köszönhetően a cipők megújulásának, a szemlélet megváltozásának. A kényelmet az emancipáció hozta el a nők számára ezen a téren is, ennek gyümölcsét élvezzük manapság nap mint nap. 

Áldozhatunk a kényelem oltárán a lapos sarkú, valamint a sportcipőknek hála, lehetünk divatosak bármilyen stílusú lábbeliben, továbbá stílusosak szinte minden fajtában. A tökéletes e három kombinációja, amelyet, ha valaki megtapasztal, nehezen enged el.

Utcai sportcipők

A sportcipők nem sporttevékenységek közbeni viselése a 70-es években indult az USA-ból, és hamar meghódította a világot és nők millióit, így vált a casual viselet részévé.

Ma már rugalmasan illeszkednek a különféle öltözékekhez, viselhetjük akár elegánsabb nadrággal, akár szoknyával is. Napjainkban minden nő ruhatárának részét képezik, hol izgalmas, hol kevésbé jól sikerült összeállítások részeként.

Legyél bátor, merd megmutatni magad! Engedd el a merev öltözködési szabályokat! Válaszd a kényelmet, stílust és divatot egy utcai sportcipőben!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...