Saját KB bal
Saját KB jobb

Újfajta hobbi, varázslatos éjszakák megteremtése

Napjainkban az emberek keresik az olyan kikapcsolódási lehetőségeket, amelyekkel rövid időn belül képesek kikapcsolódni, ellazulni és feltöltődni. Ennek egyik eszköze a kézműveskedés, amely már évszázadok óta kedvelt tevékenysége az emberiségnek. Van, aki mesteri módon űzi vagy van, aki csak hobbi szinten.

Nem kell született tehetségnek lenni

Ahhoz, hogy valaki elmélyüljön valamilyen kreatív technikában, egyáltalán nem kell, hogy örököljön valamilyen Isten adta tehetséget. Sőt. Hónapokig tartó tanfolyamokon sem kell részt vennie, mert a használati útmutatók vagy a webáruház oldalán megtalálható leírások, magyarázó videók segítségével elsajátítható az adott technika.

Másrészt már ősidők óta felismerték az emberek, hogy ha a két kezük által végeznek valamilyen tevékenységet, akkor az az alkotó cselekedet egyben hozzájárul ahhoz is, hogy le tudjanak nyugodni, el tudjanak mélyülni benne. Hiszen amikor az ember létrehoz valamit, akkor mindig csak arra koncentrál, és meg tud maradni a “most” pillanatában.

Karcképkészítés egyedülálló volta

Bizonyára vannak olyanok, akik gyerekkorukból vagy valamilyen iskolából emlékeznek arra, amikor krétával be kellett színezni egy rajzlapot, majd lefesteni fekete temperával és utána kedvük szerint karcoltak bele vonalakat, mintákat. Szerencsére ez a technika újjáéledt, ismét divatba jött. Ez köszönhető annak, hogy viszonylag rövid idő alatt kapunk csodálatos képeket.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház karcképkészletei révén olyan varázslatos látványvilág tárul elénk, amelyben még gyerekkorunkban sem volt részünk. A webáruházban számos kézműves technikát ismerhetünk meg, melyek egyike a karcképkészítés. Aki még nem hallott róla, ez azt jelenti, hogy a képen el van rejtve egy csodálatos festmény, káprázatos színpompával, mely a felszín lekaparása után fog feltárulni előttünk.

A sötétség rejtelmei

Mivel ezek a képek egy sötét felszín alatt rejtőznek, ezért a meghatározott részek lekaparása után a kép bizonyos részei még mindig sötétek maradnak. Ez azt fogja eredményezni, mintha az adott alkotás egy éjszakai kép lenne, különböző megvilágításban. Az Alkoss Otthon kreatív áruház főleg híres városok, fővárosok, így Budapest képeit mutatja meg, éjjeli megvilágításban vagy éppen egy tűzijáték környezetében.

Kisebbek is elkezdhetik

Természetesen ez a kreatív technika éppúgy nyújt nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket a felnőtteknek, mint a gyerekeknek. Azonban, ha kicsikkel akarjuk ezt megismertetni, akkor javasoljuk a külön gyerekeknek és kezdőknek beszerezhető, egyszerűbb és kisebb képeket. Ezekkel az újoncok is bármikor meg tudnak birkózni. A nagyobbaknak és bátrabbaknak a sok színből álló gyönyörű képeket ajánljuk.

Fontos megjegyezni, hogy a képek lekaparásához alkalmazott kaparók, segédeszközök használata, ha kiskorú készíti a képeket, mindig felügyelet mellett történjen! Hiszen ezek éles szerszámok is lehetnek, és a kicsi felsértheti a kezét. De még egy kamasz vagy egy felnőtt is megvághatja magát véletlenül.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...