Saját KB bal
Saját KB jobb

Amit a dokkolókról tudni érdemes

Legelőször tisztázzuk, mit értünk dokkoló alatt. A dokkolók és az adapter HUB-ok a hagyományos és USB-C bemeneteken keresztül teszik lehetővé egy sor elektromos berendezés azonos időben történő töltését, valamint a gyors adatátvitelt.

Miért érdemes dokkolót vásárolni?

Ezeket az eszközöket egyrészt főként azért keresik, mert lehetőséget teremtenek arra, hogy különféle elektromos kütyüket, kiegészítőket fel lehessen tölteni akár útközben is. A másik fő ok pedig az, hogy a különböző elektronikai eszközök működése összehangolható az Elektro Hungary-nél kapható dokkolók segítségével.

Ha a klasszikus módon szeretnéd az elektronikai eszközeidet tölteni, akkor mindegyiknek meg kell keresni a hozzá tartozó kábelét, amivel csatlakoztatni és tölteni lehet. Ha viszont beszerzel egy dokkolót, akkor megszabadulhatsz rengeteg töltőkábeltől, és ez az eszköz fogja helyettesíteni mindegyiket egy személyben.

Meglehetősen bosszantó dolog, ha az embernek félbe kell hagynia azt, amit elkezdett pusztán azért, mert töltenie kell a kütyüjét. Ha dokkolót használsz, akkor azonban ezzel a kellemetlenséggel nem kell számolnod. Kedvenc laptopodra rá tudod kötni a HUB vagy dokkoló főkábelét, majd nyugodtan rácsatlakoztathatod az eszközre az okostelefonodat, a tabletedet vagy amit csak szeretnél.

A kompatibilitás kérdése

Ha felkeresel egy online áruházat, akkor látni fogod, hogy többféle adapter HUB és dokkoló szerepel a kínálatában. Ez egyszerre jó és rossz hír, hiszen a nagy választék mindig örömteli, ugyanakkor el is bizonytalanodhatsz, hogy melyik eszközt vásárold meg.

Érdemes mindig a kosárba helyezés előtt megnézni a kiszemelt dokkoló adatlapját, hogy milyen elektronikai eszközökkel kompatibilis. Így elkerülheted azt, hogy olyasvalamit vegyél, amit nem tudsz a kedvenc kütyüiddel összepárosítani. Ha körültekintően jársz el, akkor biztosan nem fogsz ráfaragni, de ha netán mégis pórul járnál, ne aggódj: a webshopok néhány napon belül visszaveszik a már megvásárolt, de sértetlen állapotú termékeket. Ehhez azonban meg kell őrizned a termék csomagolását, minden alkatrészét és a számlát is.

Mire használhatók még az adapter HUB-ok és a dokkolók?

A fő vonzerejük az összekapcsolási képességükben rejlik. Az adapter HUB-oknak és a dokkolóknak hála össze tudsz kapcsolni akár több monitort is. Ha például egy nagyobb grafikai vagy zenei projekten dolgozol, akkor jól jöhet, ha akár három monitor is a rendelkezésedre áll. A szemeid hálásak lesznek, ha nem apró képernyőket kell naphosszat nézned.

A HUB-ok nagy előnye még az, hogy sok időt meg tudsz spórolni a használatuk által. Akár az összes elektronikai eszközöd adattároló részlegéhez hozzáférhetsz egyidejűleg ezen eszközök segítségével. Bár a laptopok és a számítógépek korlátozott mennyiségű USB porttal vannak felszerelve, ezekkel a kiegészítőkkel kibővítheted ezen egységek számát, vagy akár kényelmesebbé teheted az életedet, ha a bemenetek gyári elhelyezése nem tökéletes számodra.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...