Saját KB bal
Saját KB jobb

mastopexia jelentése – Mit érdemes róla tudni?

A nagyobb keblekkel rendelkező hölgyek esetében idővel sajnos elkerülhetetlen, hogy a mellek megereszkedjenek és lógóssá váljanak. Sok esetben teljes mértékben elveszítik a megfelelő alakjukat, illetve a tartásukat. Ehhez olykor szülésre sincs szükség, azonban a terhességet és a szoptatást követően egy intenzív fogyókúra rossz hatással lehet a keblek formájára. Ennek legfőbb oka, hogy a bőr meglazul, a zsírszövet és a mirigyállomány pedig csökken. Lássuk, hogy mit tehetünk ez ellen!

A mastopexia hatása a hölgyek életében

A plasztikai sebészet nagy része a mellműtétekről szól. A keblek nagyítása vezetőnek számít az esztétikai beavatkozások területén, azonban sokszor nem a kisebb méretekkel van a probléma, hanem a testrész elváltozásával. A mellfelvarrást már egyre többen választják, hiszen ennek köszönhetően végre a meglazult szövetek, a megereszkedett mellek is feszesebbek és újra teltek lehetnek. Megszűnik a mellkasnál kialakult lapos dekoltázs, így a keblek ismét a megfelelő magasságba kerülhetnek.

A mastopexia tulajdonképpen egy szakmai kifejezés a mellplasztika és mellfelvarrás műtétekre. Amennyiben azonban a páciens úgy gondolja, egy implantátum beültetésével a keblek akár egy újabb mérettel növelhetőek. Elfelejthetjük végre, hogy a szülést és a szoptatást követően megereszkedett szövetekkel kell együtt élnünk, hiszen ezt követően is szexinek és nőiesnek érezhetjük magunkat.

Mi történik a mastopexia során?

Sokak szerint a mellizom-torna segíthet abban, hogy a mellek megnyúlásának folyamatát lelassítsuk, azonban ez közel sem így van. Mivel nem a mellizom, hanem a fölötte található mirigyállomágy és a szövetek azok, amik meglazulnak, így hiába próbáljuk meg karban tartani a testünk ezen részét, az ereszkedés elkerülhetetlen. Maga a mell alakjában történő változásokat és a kötőszövetek lazulásának sem a kedvezőtlen mechanikus hatások eredményezik, hiszen ennek inkább hormonális okai vannak, illet a háttérben ott van a mirigyállomány sorvadása egyaránt.

Szerencsére azonban az alakját vesztett szervek felvarrása már nem okoz gondot, köszönhetően a modern plasztikai sebészetnek. Egy tapasztalt sebész ugyanis képes helyreállítani a keblek fiatalos és feszes, illetve telt formáját, így ismét nőnek érezhetjük magunkat. A műtét során a plasztikai sebész eltávolítja a megnyúlt bőrfelesleget, majd pedig különféle metszésekkel alakítja ki a megfelelő méretet és formát. Ezáltal a mell elérheti a végleges alakját.

Milyen esetekben érdemes belevágni?

A mellfelvarrás egy esztétikai műtét, aminek köszönhetően akár a csőmelleket és a tubuláris melleket is formázni lehet. Emellett hatékony eredmény érhető el az aszimmetrikus és az eltérő méretekkel rendelkezőknél egyaránt, hiszen ezeken a plasztikai beavatkozás rengeteget segíthet. Ilyen esetben lehetőség van azonban akár mellkisebbítésre, de a kisebbik nagyobbítására egyaránt. Utóbbit egy szilikon implantátum beültetésével végzik el.

A szakember nemcsak a keblek méretét és azok formáját tudják megváltoztatni, hiszen képesek arra, hogy a bimbóudvaron alakítsanak. Néhány esetben szóba jöhet a befordult mellbimbó korrekciója is, ami szintén hatással lehet a páciens mindennapi életére.

Jó hír azonban, hogy magát a mastopexiát akár többször is meg lehet ismételni, újabb heg nélkül. A nagyon vékony kötőszövetekkel rendelkező hölgyek, illetve a nagyobb keblekkel megáldott nők esetében sokszor előfordul, hogy pár év elteltével a szövetek ismét megnyúlnak. A meglazult rész így ismét ereszkedésnek indul, azonban a mellfelvarrás nagy előnye, hogy többször ismételhető, ráadásul újabb sebhelyek nélkül.

Mell alatti gombásodás

A nagyobb és megereszkedett mellű hölgyek esetében sajnos gyakori panasz, hogy a keblek alatti rész folyamatosan begombásodik, főként a nyári időszakban. Ezen a mastopexia szintén segíthet, hiszen az eredeti helyükre megemelt szövetek esetében ezt a problémát teljes mértékben elfelejthetjük. Végre nem kell tehát folyamatosan kenegetni és rosszul érezni magunkat, hiszen a gombásodás már a múltba vész.

A mellnagyobbítás és kicsinyítés mellett tehát a mellfelvarrás az egyik leggyakoribb plasztikai beavatkozás, hiszen sok nőnek gondot okoznak a megereszkedett keblek. A mastopexia azonban segíthet abban, hogy végre ismét jól érezhessük magunkat.

 

(x)

fotó: pexels.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...