Saját KB bal
Saját KB jobb

Vegyük kézbe a ragasztópisztolyt!

A virágkötészetben számos olyan anyag és kellék van, amelyekről nem is álmodunk. A ragasztópisztoly csak egy sok közül, de egy virágkötő raktárában akár több száz kilónyi kellék is fel tud halmozódni, viszont néhány egyszerűbb kompozíciót mi magunk is el tudunk készíteni.

Fontos a dekoráció az otthonunkban

A virágkötők ma már nemcsak az élővirágokból összeállított kompozíciók elkészítésével foglalkoznak, hanem különböző lakásdekorációs kiegészítőket is készítenek. Ide tartoznak az asztal- és ajtódíszek, amelyeket általában minden évszakváltáskor lecserélünk.

Ezen dekorkellékek terén talán két olyan időszak van, amelyet mindenképpen érdemes kiemelni, ez a húsvét és a karácsony. Tavasszal a természet éledezik, és ennek örömére mi is szívesen borítjuk díszbe a lakásunkat édes nyuszis és tavaszi mintás díszekkel. A karácsony pedig nem is kérdés, hisz ilyenkor mindent beszerez az ember, amivel még tovább emelheti az ünnep hangulatát. Egy jól eltalált asztaldísz megalapozza az egész étkező hangulatát, és a vendégek is általában kedvező megjegyzést tesznek rá. 

Ragadjunk ragasztópisztolyt!

A Valex Decor Kft ragasztópisztoly kínálatából válogatva mi is megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb darabot. Ha beszereztük ezt a csodát, nincs is más dolgunk, mint további kellékeket gyűjteni és már hozzá is láthatunk a dekoráció elkészítéséhez. Legyünk óvatosak, hiszen a ragasztópisztolyt hálózati áram működteti, tehát gyermekek csak felügyelettel lehetnek a munkaterület közelében. A ragasztóbetéttel is vigyázzunk, mivel ahhoz, hogy ragasztani tudjunk, a pisztoly felhevíti a rudat, ami folyékonnyá válik. Az égési sérülések elkerülése érdekében ne nyúljunk a még folyékony állapotú ragasztóba, várjunk néhány pillanatot, amíg az megdermed.

Első körben érdemes először csak szemrevételezéssel egymáshoz illeszteni a fejünkben összeállított kompozíció darabjait. A megszáradt ragasztót esetenként nehéz eltávolítani, így csak akkor használjuk a pisztolyt, ha biztosak vagyunk a dolgunkban.

Ha tehetjük, használjunk természetes alapanyagokat!

Amennyiben azt az utat választjuk, hogy magunk fogjuk a kezünkbe a ragasztópisztolyt és készítjük el a lakásdekorációt, válasszunk természetes anyagokat az ajtó- vagy asztaldísz megalkotásához. Ha azok közé tartozunk, akik kedvelik a természetet, akkor az erdőben való séta közben érdemes begyűjteni egy-két lepottyant faágat, háncsot vagy tobozt, amelyek nagyon jó alapot adnak majd a kompozíciónak.

Amennyiben inkább megvásárolnánk az alkatrészeket, akkor is törekedjünk arra, hogy mindig a természetes megoldásokat válasszuk, hiszen már számtalan alapanyag és kellék kapható, amelyekkel garantált a siker. A kézműves foglalkozás amellett, hogy szép eredménnyel zárul, rendkívül jó a stressz ellen is. Ajánlott mindazok számára, akik túlhajszoltnak érzik magukat, mivel az alkotás folyamata nagyon pozitív hatással van a közérzetre.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...