Saját KB bal
Saját KB jobb

Iszol te eleget?

Hányszor hangzik el humorosan ez a kérdés barátok és kollégák között? Azonban mi most nem azt kérdezzük, hogy a buliban megvan-e a jó hangulat, hanem épp az ellenkezőjét.

Te mennyire figyelsz oda a testedre? A legtöbb ember ugyanis hajlamos elfelejteni, inni épp ugyanolyan fontos, mint enni. Ha nem fontosabb. Így amikor az orvos teszi fel ugyanezt a kérdést, sokan csak akkor kezdik átérezni az folyadékfogyasztás jelentőségét!

Valld be, ha valamelyik étkezésed rendeléssel szeretnéd megoldani, akkor az esetek döntő többségében csak ételt rendelsz, az italról pedig hajlamos vagy megfeledkezni! Nyugi, a legtöbb ember így van ezzel, ezért most a Pizzafutár Szeged segítségével összeállítottunk neked egy kis ajánlót, hogy miért érdemes fejben tartanod, hogy igyál!

Meg fogsz lepődni, mennyire nagy hatással van a szervezetedre a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele!

A folyadékpótlás fontosabb, mint hinnéd!

Te hányszor feledkezel meg arról, hogy igyál? Veled is előfordul, hogy órákon át nem iszol egy kortyot sem, majd amikor már nyelni is alig bírsz, akkor hajtasz fel akár egy liter folyadékot is?

Csupán szokás kérdése az ivás, így ha egy hónapon keresztül módszeresen odafigyelsz arra, hogy rendszeres időközönként igyál, ne csak akkor, amikor már épp szomjan halni készülsz, akkor hamar kialakul és stabil szokássá válik a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

És hogy miért fontos ez?

  • Mert megvéd a kiszáradástól.
  • Mert elősegíti a hatékony gondolkodást.
  • Mert megelőzöd vele a hangulatingadozásokat.
  • Mert így nem hevül túl a tested.
  • Mert így elkerülhető a szorulás és a vesekő kialakulása.

Látod, hogy nem babra megy a játék? Ígérd meg, hogy eztán minden ételed mellé italt is rendelsz!

Mit igyál?

Természetesen a legjobb a víz, ez talán nem is kérdéses. De néhanapján, főleg, amikor napi két liter vizet elfogyasztasz, kedve szottyan az embernek valami egészen máshoz. 

Így aztán ha úgy érzed, hogy szeretnéd magad egy isteni pizzával, esetleg tésztakülönlegességgel, ne adj isten sült hússal kényeztetni, akkor bátran válassz mellé bármilyen üdítőt vagy sört, sőt akár egy energiaitalt is.

A hangsúly ugyanis azon van, hogy ne vidd túlzásba ezeket az italokat. Legyen a főszerep a vízé, és amikor úgy érzed, lepd meg magad egy finom szénsavas vagy szénsavmentes üdítővel vagy épp egy doboz sörrel a Pizzafutár Szeged itallapjáról!

Érezd jól magad!

A te tested, a te várad, így aztán nem kétséges, te ismered a legjobban! Ha azt érzed, hogy bűnöznél kicsit, ha úgy gondolod, rád férne egy kis energialöket vagy csak chillelni szeretnél, akkor a megrendelt ételed mellé rendelj bátran egy kis italt, hogy abszolút teljes körű legyen a kényeztetés!

A lényeg, hogy érezd jól magad. Ha ez megvan, akkor valószínűleg a tested is megkapott mindent, amire éppen szüksége volt!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...