Saját KB bal
Saját KB jobb

Kell egy jó kés, no meg hozzá egy biztonságos élező!

Néha egy jó kés, egy valóban megfelelő, minőségi eszköz vásárlása kihívást jelent, és bizony ennek karbantartása is. Vigyázni, gondoskodni kell róla, hogy mindig éles legyen és tökéletesen használható, vagyis könnyítse a munkánkat az előkészületek során. Ennek kulcsa pedig az élező! 

Kell egy jó kés!

Aki szeret sütni-főzni, kedvenc helyisége otthon a konyha, az minden bizonnyal tudja, hogy az első lépések egyike a tökéletes végeredmény érdekében a megfelelő élességű, igazán jó kés megléte. Enélkül jobb, ha neki se kezdünk semmilyen étel elkészítésének! 

Egy valóban rendben lévő eszközzel gyerekjáték a vágás, szeletelés, és rendkívül megkönnyíti a munkát. Kezdő háziasszonyok vagy akár szakács tanoncok, ha ezzel tisztában vannak, mérhetetlenül hálásak lehetnek a figyelmességért, amit egy késélező beszerzésével adhatunk. 

A neves séfek, főszakácsok számára alapdarab, így ha hasonló babérokra szeretnénk törni, vagy legalábbis megközelíteni és elvarázsolni a családot, a vendégsereget a főztünkkel, akkor ne adjuk alább! Mindig legyen kéznél egy élező, így nem vallhatunk szégyent váratlan helyzetekben sem. 

Legyen élező is otthon! 

Az tehát nem vitás, hogy minden konyhában – otthon és főképp vendéglátóhelyeken – kell egy minőségi kés, legalább egy, amely remek társként segít bennünket és villámgyorsan, precízen készíthetők elő vele az alapanyagok. 

Azt azonban tudni kell, hogy a legnagyobb márkák legdrágább darabjai is bizony élüket veszíthetik, előfordulhat, hogy tompulnak, ezért gyakorlatilag használhatatlanná válnak. Emiatt mindenképpen ajánlott egy késélező beszerzése, amely majdhogynem kiegészítőjeként tekinthető egy igazi késnek. 

A Gastro Boltnál kapható élező több típusban megtalálható, így bátran keresse az egyszerűbb és a multifunkciós modelleket, biztosan jó szolgálatot fog tenni a konyhában, bármelyik mellett döntsön is. Egyszer kell jól választani és befektetni egy ilyen szerszámba, utána évekig garantáltan tökéletes kések állnak a rendelkezésünkre. 

Vigyázat, balesetveszélyes? 

Szinte lehetetlen, hogy egy konyhában ne kapjon helyet és fontos szerepet az élező, és sok esetben nemcsak a kés tompasága ellen jelent kiváló megoldást, hanem olyan, a háztartásban fellelhető alapvető eszközök, mint például az olló esetében is. 

Bármihez is használjuk, feltétlenül óvatosan és elővigyázatosan tegyük, hiszen – főleg, ha nem a legideálisabb élezőt választjuk – valóban balesetveszélyes eszköz! Ha nem jó a fogása, könnyen kicsúszhat a kezünkből. Létezik olyan típus, amely rögzíthető az asztalra, így biztonságosabb a használata; ajánlott megfontolni ezt, ha gyakori igénybevételnek vannak kitéve a kések. 

Egy minőségi vágóeszköz nem garancia arra, hogy élethosszig kitart az élessége, ezért bármilyet használ és bármekkora konyhában is sürög-forog, egy élezőt maradéktalanul javasolt beszereznie, ami megkönnyíti a dolgát! 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...