Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen az ideális irodai mosdó?

Életünk nagy részét töltjük munkahelyünkön, éppen ezért fontos, hogy kényelmes, biztonságos és higiénikus legyen minden helyiség, főleg a mosdó. Cikkünkben kitárgyaljuk, milyen az ideális irodai mosdó, és mire érdemes figyelni a kivitelezőknek!

Munkahelyi összkomfort

Az irodai mosdókról valami miatt nehéz beszélni, gyakran tabuba ütközik az ezek tervezéséről és kivitelezéséről szóló közös gondolkodás. Az irodaházak tervezői gyakran szükséges, ám nem figyelemre méltó tényezőnek számítják bele a tervezésbe, pedig annál jóval több múlik rajta.

A dolgozók számára nagyon fontos, hogy az irodában eltöltött napi 6-8 óra során minden adott legyen a megfelelő munkavégzéshez. Az irodai felszerelés mellett a higiénia és a komfortérzet is nagyon sokat számít. Egy koszos, problémás, kicsi vagy kényelmetlen mosdó rengeteg bosszúságot okozhat az irodában dolgozó kollégák számára.

Ez pedig rendkívül negatív fényben tüntetheti fel az adott céget, bármilyen remek is a fizetés vagy a bónuszok. Éppen ezért nem szabad megfeledkezni a mosdók kialakításának fontosságáról, szükség esetén akár felmérést is kell végezni a kollégák igényeit illetően.

Bízd az irodai mosdók szervezett kivitelezését a Színvonal Bau Kft.-re, hogy tartós, dizájnos és gazdaságos helyiségekkel szolgálhasd ki munkavállalóid!

Mit érdemes figyelembe venni a kialakításkor?

Az irodaházak mosdóinak kialakítása során nem csupán a kinézet elsődleges. Fontos a tartósság, hiszen egy ilyen helyiséget több százan vagy akár több ezren is használhatnak nap mint nap. Emiatt az is fontos szempont, hogy jól és könnyen tisztítható és tisztán tartható legyen a helyiség.

Az irodaház tulajdonosa vagy bérlői számára pedig a gazdaságos üzemeltetés az elsődleges szempont, hiszen a vízszámla rendkívül nagy költséget jelenthet. Erre jó megoldást nyújthatnak a piszoárok, amelyek hosszú élettartammal, ám alacsony vízfogyasztással bírnak. 

Előnyük továbbá, hogy nem tapadnak meg a szennyeződések a kerámia felületen, és segítségükkel a teret is okosabban ki lehet használni. Emellett léteznek igazán előkelő, elegáns, letisztult vonalakkal rendelkező, szinte műalkotásnak kinéző piszoárok is, amelyek garantáltan összkomfortos élményt nyújtanak.

Speciális szempontok

Mosdóhelyiség kialakításánál azért is fontos az igények felmérése, mert utólagos felújítás során igen nagy költségekkel lehet számolni. Vegyük példának a szoptatós anyák helyzetét. Ha a munkahely foglalkoztat kisgyermekes szülőket, akik bevihetik gyermeküket az irodába, fontos a pelenkázó elhelyezése is.

A mozgáskorlátozott mosdó kialakítása is elengedhetetlen, hiszen ennek meglétével mindenki egyenlő esélyekkel indulhat. Ha pedig egy irodaház nem rendelkezik ilyen helyiséggel, az szintén negatív fényben tüntetheti fel a céget.

Látogass el a Színvonal Bau Kft. honlapjára, és böngészd végig az elérhető szolgáltatásokat a bevonattechnikától elkezdve egészen a generálkivitelezésig!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...