Saját KB bal
Saját KB jobb
facebook.com/jedenzdziesieciukorabiewice

A vállán cipelte át idős kutyáját a határon, amikor az már nem tudott járni

Egy ukrán férfi több kilométert gyalogolt idős német juhászkutyájával a vállán, amikor a 13 éves kutya már képtelen volt járni.

Több mint 2 millió ember hagyta el Ukrajnát a háború elől menekülve, a legtöbben Lengyelország felé vették az irányt. Sokan magukkal vitték háziállataikat is. Az út azonban hosszú és nehéz volt legtöbbjük számára, különösen az idős háziállatoknak. A végtelen autós sorok miatt többségük gyalog indult neki a hosszú útnak a biztonságig. Volt, aki a vállán cipelte idős kutyáját.

17 kilométer gyalog

Alise Teptiuk, férje és két gyermeke egy, azon ukrajnai családok közül, akik Kijevből menekültek el a háború borzalmai és a rájuk leselkedő veszélyek miatt. Csak a legszükségesebb holmikat vitték magukkal és szeretett kutyájukat, Pulyát.  A család autóval indult útnak a határ felé. Magukkal vitték Alise nővérét,  édesanyját és annak kutyáját is.  A kocsisor azonban sok kilométeresre nyúlt már, amikor megérkeztek a határ közelébe. Napokig kellett volna várakozniuk az átjutásra. Ezért úgy döntöttek, hogy a határig hátralévő 17 kilométert gyalog teszik meg. A közel 13 éves kutyát nagyon megviselte a megterhelő út, és kis idő után képtelen volt tovább gyalogolni.

A kutyám 12 és fél éves és már nehezen tud járni.  A hosszú gyaloglás során egyre többször elesett és nem tudott újra felállni. Megállítottam az autókat és segítséget kértem, de senki nem segített. Azt tanácsolták, hogy hagyjuk hátra a kutyát. De a kutyáink a családunk részei. A kutyám velünk együtt élte át az összes boldog és szomorú pillanatot. Anyu kutyája az egyetlen, ami megmaradt neki a korábbi életéből. Így a férjem időnként a vállán cipelte a kutyánkat” – mondta Alise a The Guardian című lapnak.

A fotó, amelyen az idős kutyát odaadó gazdája a vállán cipeli, gyorsan elterjedt a közösségi oldalakon. Alise akkor készítette a képet, amikor a férje mögött sétált, és nem gondolta volna, hogy ekkora hatással lesz a világra.

A család épségben eljutott Lengyelországba, de Alise férje és a nővére férje Ukrajnában maradt. Pulya továbbra is vigaszt és szeretetet nyújt a családnak ebben a nehéz időszakban. Alise így nyilatkozott a DogsLive-nak:

Pulya él és jól van. A szeretet, az odaadás, az elszántság szimbóluma, ő képviseli a családunkat, az életet, ami volt, az életet, amit magunk mögött hagytunk. Pulya a mi egyetlen állandónk ebben az őrületben.”

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheGuardian DogsLive, TheAnimalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...