Saját KB bal
Saját KB jobb

Te is azt gondolod, hogy egy WC-ülőke vásárlása egyszerű?

Nincs olyan háztartás, ahol fel ne merülne a WC-ülőke vásárlása, hiszen mindenhol szükség van WC-ülőkére. Míg azonban elsőre nagyon egyszerű feladatnak tűnik a megfelelő darab kiválasztása, alig akad olyan ember, aki ne futott volna már lyukra, és vitt volna haza rossz méretű ülőkét.

Ugye, nincs is annál borzasztóbb dolog, mint amikor hazaérsz, szerelnéd fel az új ülőkét, és arcul csap a tény: rosszul választottál. Még rosszabb a helyzet, ha a vásárlást blokkal sem tudod igazolni, mert akkor még a cserére sincs lehetőség.

A SzaniterOnline.hu csapata igyekszik az ily módon bajba jutottakon is segíteni, és készen állnak szakértelmükkel és termékismeretükkel támogatást nyújtani abban, hogy kiderüljön, milyen ülőkére lehet szükséged.

Persze a legnagyobb segítséget abban nyújtják, hogy megmutatják, mire figyelj oda, amikor új WC-ülőkét vásárolsz.

3 dolog, amire mindenképp figyelj!

Mielőtt elhamarkodottan a kosaradba hajítanád a következő WC-ülőkédet, vedd végig, hogy ezekre odafigyeltél-e a választáskor.

  • Méret: Kiemeleten fontos, hogy tudd, melyik márka melyik szériájához keresed az ülőkét, mert ugyan vannak univerzális ülőkék, a legtöbbje mégis speciálisan a hozzá tervezett WC-kagylóhoz illeszkedik csak.
  • Anyag: Rengeteg érv szól mindenféle anyag mellett, így mindenképpen érdemes szakemberrel átbeszélni a lehetőségeket.
  • Ár: Általánosan igaz, hogy az olcsó megoldás az hosszú távon biztosan drága megoldás. A nagyon nyomott áron vásárolt WC-ülőkék messze nem olyan tartósak, mint akár csak egy picivel drágább társaik.

Persze ha szeretnél havonta új WC – ülőkét venni, az más, akkor a fentieket simán figyelmen kívül hagyhatod.

Némi extrára is vágynál?

Persze a WC-ülőke gyártók már sok minden másra is gondoltak, így különféle extrákkal is tudnak szolgálni azoknak, akik igazán kényelmes otthont képzeltek el maguknak.

Lehet például nagyon csendes az ülőke a soft-close technológiának köszönhetően, amely nem engedi, hogy hangos csapódással landoljon az ülőke a kagylón.

A tisztán tartást hivatott szolgálni a quick release tulajdonság, amely annyit tesz, hogy egy gombnyomással eltávolítható a kagylóról az ülőke, így minden apró zegzugot tisztára lehet mosni.

Gondoskodhatsz a tartósságról, ha Duroplast anyagot választasz, ami egy erős, tartós anyag és egyben antibakteriális is.

Tudod már, melyik modellt fogod választani a SzaniterOnline.hu WC-ülőke kínálatából?

A WC-ülőke a komplexitás szimbóluma

Bár sokan abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy a WC-ülőke nem olyan fontos használati tárgy, és nem igényel különösebb utánajárást a megfelelő darab kiválasztása, a fenti cikk elolvasása után remélhetőleg te leszel az az üdítő kivétel, aki tisztában lesz azzal, hogy itt nem babra megy a játék.

A kényelem, az esztétika és a higiénia szempontjait figyelembe véve kell választanod, méghozzá úgy, hogy minden feltételnek eleget tegyen az új ülőke ahhoz, hogy méretben is passzoljon, illeszkedjen a fürdőszoba designjába, könnyen tisztán tartható legyen és nem utolsósorban tartós.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...