Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan válasszon biciklit?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk nagyapáinkhoz képest, hogy rengeteg fajta drótszamarat készítenek a felhasználóknak, hogy mindenki megszeresse a biciklizést, de legalábbis használat közben maximálisan elégedett legyen a kétkerekűjével. 

Míg néhány évtizeddel ezelőtt nem volt más lehetőség, azt kellett szeretni, ami volt, ma már mindenki a saját igényei alapján választhatja ki a járgányát. A nagy kerékpárgyártó cégek több típust is forgalmaznak, amik között a laikus vagy kezdő bringázó nem, illetve nehezen tud különbséget tenni. Ismerje meg a legkeresettebb termékeket és kategóriákat, hogy könnyebb dolga legyen!

Egyetlen kérdés mind felett

Igazából egyetlenegy kérdésre kell jól válaszolnia ahhoz, hogy az Önhöz legjobban passzoló bringát megtalálja. A kérdés pedig így szól: Mire fogja használni a kerékpárt? 

Természetesen tekerésre, de milyen gyakran? Naponta? Alkalmanként? Milyen terepen fog gurulni? Országúton? Erdőben? Esetleg extrémebb terepen fog száguldani? Netalán versenyezni is fog majd vele? Minél részletesebben válaszolja meg az első kérdést, annál egyszerűbb lesz a megfelelő kategória behatárolása.

Lóti-futi canga a hétköznapokra

Sokan azért pattannak nyeregbe, hogy a teendőiket gyorsan és kényelmesen tudják a városon belül elintézni. Elvinni a gyereket reggel az oviba, utána beugrani a postára vagy bevásárolni. Ehhez egy kényelmes, mindennel felszerelt városi kerékpár az ideális választás, ami akár a munkába járást is megkönnyítheti. 

Azonban, ha alkalomadtán túrázni menne a családdal vagy barátokkal, akkor inkább egy trekking vagy cross trekking bicikli a nyerő. Ezekkel az utóbbi gépekkel földúton is könnyűszerrel fog haladni, de aszfalton sem marad le a többiektől. 

Ön milyen kerékpárt keres? Tekintse meg a Kerékpárwebshop.eu kerékpár kínálatát, hogy a legjobbat válassza az összes típus közül!

Kirobbanó formához

Azok, akik nem kispályások a pedálozásban, bátran vehetnek országúti kerékpárt. Ez a canga hírből sem ismeri a kíméletet, azonnal kiderül, ha mégsem olyan a fizikuma, amit a járgány megkövetel. A neve is árulkodó: az országutak királya. Félelmetes tempót diktál, minden alkatrésze a gyorsaságot szolgálja. A vékony, magas kerekek, a kormány kialakítása, a váltórendszer mind-mind arra lettek tervezve, hogy nagy távolságokat tudjon az ember megtenni, méghozzá szédítő tempóban. 

A nagy sláger: MTB

A mountain bike-ok elég megosztóak a felhasználók körében. Pedig zseniális újításokkal tört be a piacra és a maga nemében világklasszis. Probléma akkor van, ha nem arra használjuk, amire tervezték, ugyanis ilyenkor csúnyán kimutatja a foga fehérjét. A hegyi kerékpárok elsősorban extrémebb terepre valók. Hegynek föl, völgybe le, kiemelni, ugratni, manőverezni. Be lehet fogni ügyintézős vagy munkábajárós bicajnak is, rövid távoknál még nem esik kétségbe az aszfaltos közegtől. Jelzésértékű a lomhasága a hosszú, aszfaltos talajon, nem érzi ott jól magát.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...